Opóżnienie dźwięku - Samsung B650

anbu

New member
Witam!
Kilka dni temu kupiłem telewizor SAMSUNG B650. Niestety wczoraj zauważyłem, ze po podłączeniu do wyjścia audio wieży stereo - kablem chinch (od strony telewizora) - mini jack stereo (do portu muzycznego wieży stereo ) następuje wyraźne opóźnienie dźwięku odtwarzanego przez wieżę w stosunku do dźwięku który słychać z telewizora (słychać jakby echo). Sytuacja występuje w przypadku wszystkich źródeł sygnału ( TV, HDMI. euro), niezależnie od ustawień dźwięku w menu (SRS wył lub zał). Nie pomogła również aktualizacja oprogramowania do najnowszej wersji. Czy ktoś ma w tym względzie jakąś radę, jak rozwiązać problem - czy da radę to zmienić - tak aby dźwięk słychać było jednocześnie z obu źródeł.
Z góry dziękuję za rady i pozdrawiam.

roman106

New member
anbu napisał:
Witam!
Niestety wczoraj zauważyłem, ze po podłączeniu do wyjścia audio wieży stereo - kablem chinch (od strony telewizora) - mini jack stereo (do portu muzycznego wieży stereo ) następuje wyraźne opóźnienie dźwięku odtwarzanego przez wieżę w stosunku do dźwięku który słychać z telewizora (słychać jakby echo).
Wystarczy podłączyć równocześnie LCD i CRT do jednego źródła, aby przekonać się, że na LCD obraz i dźwięk pojawia się z lekkim opóźnieniem. Aby zsynchronizować dźwięk głośników TV z zewnętrznym wzmacniaczem należy wejść w menu serwisowe i ustawić audio delay na zero (domyślnie 80).

anbu

New member
Dzięki roman106

Roman106 - serdecznie dziękuję za pomoc!
Cieszę się, że problem można rozwiązać, a nie jest to wada mojego telewizora.
Póki co spróbuję sprawę zgłosić do serwisu.
Jeszcze raz dzięki!

Pryk99

New member
Audio delay

Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post wiec wybaczcie, ale gdzie dokładnie w meniu serwisowym szukać / Audio delay / bo mam ten sam problem z kinem domowym. Szkałem ale niestety nie znalazłem. Będę bardzo wdzięczny za szczegułową podpowiedż.

Do góry