Właśnie bawię się nim od kilku dni. Jestem bardzo zadowolony, obraz w PAL (TV/satelita) wygląda świetnie, z 3m nie widać żadnej pixelozy. Osobiście obraz bardziej mi się podoba niż z plazm/LCD. Jeszcze nie sprawdzałem jak zachowuje się z HDTV. Obraz jest b. jasny aż trudno uwierzyć, że to tv projekcyjny (po obejrzeniu kilku tego typu tv w sklepach żona była przerażona, bo rzeczywiście na tamtych nie było nic widać)
Zalety:
-50cali, nareszcie widzę napisy
-cena (można znaleźć na sieci już za ok. 7000)
-żadnych obaw o wypalanie znaczków
-HDMI
-bardzo zgrabny (jak na tv projekcyjny)
-świetny tryb lekko przycinający i rozciągający obraz w 4:3 tak, że
ładnie wypełnia całą powierzcznię ekranu.
-b. łatwy w obsłudze
Wady:
-przy totalnej ciszy w pomieszczeniu słychać wentylatorek, zapewne w dużej mierze przyczynia się do tego obecność samych twardych powierzchni w salonie, ale już się przyzwyczaiłem, jeszcze pokombinuję z umocowaniem na ścianie za tv czegoś tłumiącego odbicia
-ciężko kupić
-aby uruchomić wbudowany tuner DVB-T trzeba przestawić kraj na Niemcy (i tak nie testowałem, bo co prawda znalazł testowe stacje nadawane w Warszawie, ale stwierdził, że nie nadają sygnału, prawda to?
Ciekawe jak będzie wyglądać żywotność lampy, ale z tego co wszyscy piszą to powinna wystarczyć na kilka lat a nowa ma kosztować ok. tyś. zł.
Podsumowując - za te pieniądze super.