Onkyo TX-SR608 lepszy od Onkyo TX-SR708?

tomex

New member
Witam. Zauważyłem ciekawą rzecz:
Pobór mocy:
570 W to pobór TX-SR708B
zaś TX-SR608 ma pobór 620W.

Tzn. że muzycznie lepiej będzie grał 608 czy się mylę?

tomex

New member
To nie kapuje czemu taka jest polityka, niby klocek cięższy, dużo droższy a jednak zasilacz gorszy, ciekawe jak to byłoby odczuwalne i ciekawe w ogóle czy byłoby?
A dwa że 808 w sumie gorszy byłby od 807;/

Ostatnia edycja:

killpit

New member
Nie koniecznie najpierw trzeba pójść odsłuchać natomiast fakt jest taki że modele z z końcówką 7 są w super cenach i nic im nie brakuje.
Więc np. 807 to kozak i niema konkurenta w tej cenie dlatego warto go kupić.

tomex

New member
Zgadzam się kozak, ale 3d kiedyś może zabraknąć a wydawać 3tyś za ampli, który za 2,3 ...lata będzie bezużyteczny mija się z celem, chyba, że można podłączyć DVD 3d jednym HDMI do tv a drugim do ampli, żeby obejść brak tego 3d....

tomex

New member
wiem żę dalej coś będzie, ale myślę, żę nie tak szybko :D
w przyszłoścxi to 4d,5d, 10d i efekty zapachowe....hehehe
"można podłączyć DVD 3d jednym HDMI do tv a drugim do ampli, żeby obejść brak tego 3d...." a to można zrobić?

tomex

New member
No i to jest dobra wiadomość. Czyli się nie trzeba zamykać:)
P.S. Znalazłem w magazynie Video, testy zarówno Onkyo TX-SR608 i Onkyo TX-SR708. Pierwszy model uzyskał 186/300, zas drugi 196 więc jednak "jest lepszy" skoro testowały go te same osoby....
Najlepiej odsłuchać, ale ciekawe, czy będą różnice słyszalne dla ucha....

lysy25

New member
No i to jest dobra wiadomość. Czyli się nie trzeba zamykać:)
P.S. Znalazłem w magazynie Video, testy zarówno Onkyo TX-SR608 i Onkyo TX-SR708. Pierwszy model uzyskał 186/300, zas drugi 196 więc jednak "jest lepszy" skoro testowały go te same osoby....
Najlepiej odsłuchać, ale ciekawe, czy będą różnice słyszalne dla ucha....

Mam 708 chodzi z panasonikiem 300 i eposami
Konkluzja ? Nie ma sie do czego przyczepic. Wczoraj ogladalem 2012 z blu raya - rewelacja.
Polecam zestawik
Lysy

JaBrzoza

New member
jakie sa roznice pomiedzy TX-SR608 a TX-NR708??
Wiem jedynie, ze 608:
1) nie ma portu LAN - co daje brak radia internetowego, audio stream np z sieci domowej, brak update przez internet
2) nie ma wejscia USB - nie posłuchamy audio z "pendraka", i update tez sie nie da zrobic przez USB
3) ma jedno mniej wejscie COAXIAL niz w 708
4) ma o dziwo większy trafo niz 708 (620W)
5) ma mniejszą moc przerobową 160W na kanał

Czy jest coś co pominąłem, a warto było by wiedzieć :confused:

pkomp

New member
a czy przypadkiem 3D nie przejdzie bez problemu na serii xx7?przecież hdmi 1.3 obsługuje 3D bez kłopotu - 1.4 ma tylko dodatkowo ARC i ethernet....

Jok3r

New member
Bez reklam
No i jeszcze 1.4 przepuszcza większą rozdzielczość (4k x 2k), ale to raczej w domowych warunkach nie jest wykorzystywany parametr, chyba, że masz telewizor 100 cali i źródło, które wygeneruje taką rozdzielczość.

pkomp

New member
no to ładnie producenci walą w h......Joker ani źródło ani żaden tv czy projektor.....jedynie te straszliwie drogie profesjonalne(kinowe)

choc i tak wątpie żeby to sie pojawilo na rynku bo predzej będzie Quad HD(samsung juz zaprezentował jakis tv)

Jok3r

New member
Bez reklam
Nie no projektory są, ale tak jak mówisz są bardzo drogie np. JVC DLA-SH4K, a telewizor jakiś tam Panasonic demonstrował na CES 2010 o przekątnej 152", no ale nie ma co poruszać tego tematu, bo tak jak napisałem w domowych warunkach raczej się to nie przydaje, bo rzadko kiedy ktoś ma do wydania kilkaset tys. na jeden komponent.

Do góry