ONKYO TX-SR608 - dziwne opinie

artech

New member
Witam
Poszukuje informacji na temat zestawu do kina 5.1
Po przeczytaniu wielu opinii na tym forum mój wybór padł na ONKYO TX-SR608
Zastanawia mnie jednak dlaczego ten model ma takie słabe opinie na CENEO
Ja będę ożywał kino/muzyka 50/50% a opinie od tym jako stereo są bardzo słabe.
Proszę o wasze info czy to sie potwierdza, czy mam szukać innego modelu? (zależy mi bardzo na w miarę dobrym jak na te klasę cenowa odsłuchu stereo przy muzyce typu Metallica).
Pozdrawiam
Artur

killpit

New member
Wg mnie są trochę przesadzone jak wszystko na tych wyszukiwarkach ponieważ 9/10 opiń piszą zazwyczaj handlowcy itp... Dlatego są takie fora na których piszą ludzie którzy znają się na rzeczy i wiedzą o czym piszą.
Ceneo/Skąpiec itp... bym się nie sugerował.
Natomiast pytanie brzmi do jakiej kwoty chcesz ampli do jakich głośników i czego słuchasz jakiej muzyki?

Amra Lew

New member
Bez reklam
Taka rada,nie czytaj opinii na Ceneo czy nawet na tym forum tylko idz i posluchaj sam i to najlepiej kilka ampli na raz bo moze sie okazac ze po odluchu Onkyo 608 bedziesz zachwycony a poten gdzies przypadkiem posluchasz ampli innej marki i Twoje zadowolenie diametralnie zmaleje.Sorki za brak polskich zanakow ale przegladarka w fonie takowych nie posiada.Pozdro.

S

sojer2005

Guest
Ja nie widzę (ani na ceneo, ani na skąpcu) recenzji na temat 608.

Jest tam jedna opinia na temat modelu 607...

killpit

New member
Podobne opinie piszą na porównywarkach innych firm również Denon,H/K,Yamaha itd...
Propaganda :fool: chyba PiS :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Takich głupich opinii które nie trzymają się kupy i można skopiować i doczepić do dowolnego produktu dawno nie widziałam. Ale dawno się tak nie ubawiłem widząc niemoc konkurencji która spada z jakością produktu a przez to z jakości sprzedaży którą łatwo można odnaleźć w notowaniach GFK. Szczęściem dzięki Wam i członkom innych portali świadomy wybór towaru jest znacznie łatwiejszy.
Każdy inteligentny człowiek sam oceni jakość a nie jakoś.
Ja wiem że bezsilność konkurencji nie idzie w parze z jakością a jeszcze gorzej że nie da się już bezkarnie omotać "ciemnotę" marketingiem.
Google Tłumacz
Użytkownikom się podoba i to bardzo .
Konkurencji nie i też bardzo - ale to już inna bajka.

TomeqK

New member
Onkyo ma zawsze pod górkę

nie lubiany przez tzw. fachowców i może dlatego często kupowany i chwalony przez użytkowników. Ma wśród nas już swoja markę i mam nadzieję, że nie wyskoczy z jakimś bardzo złym wyrobem. Co do propagandy PIS-u (to do Killpit-a) to była kiepska skoro połowa uprawnionych dała się nabrać na PrOpagandę jaśnie nam panującego i słoneczka Peru.

wowo5

New member
Nie sugeruj sie glosami oszolomow na Ceneo i temu podobnych portalach. Poszukaj opinii na stronach audio-wideo. W najnowszym numerze czasopisma Home Theater jest recenzja tego amplitunera. Wybrano go Top Pick w kategorii entry level. Ogolnie oceniono go wysoko za jakosc dzwieku, a szczegolnie w kategorii wartosc za pieniadze. Jedna rzecz zwrocila moja uwage co prawda: wzmacniacz traci moc z 7 glosnikami (wydolil tylko 30,9 W na kanal 8 ohm i 0,1 THD). Ale zaden amplituner w tej klasie cenowej nie bedzie lepszy. Jezeli masz glosniki o sredniej lub lepszej sprawnosci i nie masz duzego pokoju to nie masz sie co martwic. Sub tez by sie przydal jezeli lubisz bas i sluchasz glosnej muzyki.

Amra Lew

New member
Bez reklam
Ostatnia edycja:

wowo5

New member
Przy 5 jest 82,3 W czyli calkiem dobrze. Swoja droga dziwny jest ten spadek. Zwykle nie ma tak duzej roznicy miedzy 5 a 7 kanalami. W stereo za to 129,6 W przy 8 ohmach i 146,7 W przy 4 ohmach. Wzmacniacz, ktory ma wieksza moc przy 4 ohmach jest niezly. Wzmacniacz, ktory potrafi dac 146,7 W z oporem 4 ohmow i 0,1 THD jest naprawde dosc dobry. Wiec nie ma sie czym przejmowac, chyba ze masz zamiar naglasniac bardzo duze pomieszczenie lub twoje glosniki maja bardzo niska sprawnosc.

Do góry