Onkyo TX-SR577 - wyłącz/włącza się

SQU83

New member
Witam,

Posiadam amplituner Onkyo TX-SR577 oraz zestaw głośników Jamo C405 HCS3. Do tego telewizorek i dvd wszystko podpięte kabelkami HDMI. Zestawik chodził ok pół roku bez problemów. W poprzednim tygodniu pojawił się następujący problem.

Po ok 30 minutach od włączenia amplituner zaczyna wyłączać i włączać się tzn. tak jakby przełączać tryb np. z DVD na VCR. Tak to w każdym razie słychać. Czasem ginie tylko obraz a dzwięk zostaje. Gdy przełączam na tuner wszystko działa rzecz jasna. Odtwarzanie płyt CD działa natomiast filmy czy coś z USB powoduje ten sam efekt wyłączania i włączania.
Reasumując apmli reaguje gdy ma w użyciu wyjście na TV. Zamieniałem kable, testowalem w różnej konfiguracji głośników, przywracałem ustawienia fabryczne, sprawdzałem sam Telewizor podłączony do dekodera z pominieciem ampli wszystko chodziło dobrze.

Na logikę wygląda to na coś z wyjściem do telewizora bądz układem, który być może się przegrzewa ? Raz w mieszkaniu poleciała różnicówka sugerując jakieś zwarcie ?

Czy ktoś z kolegów spotkał się kiedyś z podobnym przypadkiem ? Niekoniecznie w Onkyo ?
Na pewno zadzwonię do serwisu, ale ciekaw jestem czy to coś poważnego.

Do góry