ONKYO TX-SR308 i LCD PHILIPS brak obrazu pomóżcie

Bobby75

New member
Witam,

zakupiłem wczoraj KD składające się z TX-SR308 + DV-SP406. Podłączyłem do tego tuner sat. TV "N". Całość ma pracować z telewizorem PHILIPS LCD LED 32PFL7665H/12. ( nie mogę dać linku jako nowy użytkownik forum ).

Po podłączeniu wszystkiego poprzez HDMI jedno i drugie urządzenie zgodne z CEC słyszę dziwięk nie mam obrazu. Wyjścia HDMI IN i OUT są w standardzie 1.4 a ja mam kabel 1.3 czy to może być powód? Co zrobić ? Zakupiłem tylko kable HDMI może kupić koaksjalny czy optyczny i na tym próbować? A może to kwestia przypisania wejścia HDMI ale tu nie widzę błędu?

I jeszcze jedno. Kupiłem u partnera EIC Polska dystrybutora ONKYO. Chciałem zarejestrować sprzęt i odrzuca mi nr seryjny amplitunera i DVD. Dziś niedziela więc nic tam się nie dowiem ale jestem troszkę zaniepokojony.

killpit

New member
W sprawie gw. wpisując nr seryjny nie wpisuj ostatniej literki:) która jest jakby spacją oddzielona.
Natomiast w sprawie braku obrazu posprawdzaj w które wejście masz wpięte HDMI i poszukaj w menu oraz czy masz uruchomione wyjście HDMI w ampli.

Do góry