Onkyo TX-NR686 vs TX NR656

Witam
Panowie takie pytanie mam możliwość kupienia amplitunera jak w temacie NR686 za 300 euro nowy a NR656 za 190 euro używany pewnie na miejscu by coś utargował.
Teraz pytanie czy jest sens kupić nowy i dopłacić 110 euro?
Co zyskuje przy kupnie nowego prócz gwarancji?

efsx

New member
Mi w moim 656 już będzie brakować co wiąże się z 4k czytaj nie puści 4k 120Hz. Ponieważ mam LG OLED 65c9 i tam jest Hdmi 2.1 a te ampli jeszcze nie mają. Może warto pomyśleć później nad czymś nowszym. Playstation 5 będzie miała hdmi 2.1 i inne nowoczesne pierdoły.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

ok dzięki za info jutro jadę do salonu po ampli i od osłuchy może jakieś kolumienki do niego dobiorę dostałem wiadomość że dali zensor 7 para 480 euro zobaczymy jak to zagra :)

Ostatnia edycja:
Tak pisze z gościem z salonu nie wiem czy właściciel czy pracownik ale ten salon jest w NL tutaj mają zawsze inne ceny jak w Pl jeśli chodzi o Komputery i sprzęt grający :p

Ataszek

Active member
Bez reklam
No taka rzeczywistość u nas niestety ale nie tylko w dziedzinie audio/video więc jakoś mnie to już nie dziwi....
Cena za nowego 686 bardzo dobra i bierz bez zastanowienia bo nic lepszego w tych pieniądzach nie kupisz z ampli nowych.
Co do Zensor 7 to dość słabe kolumny (miałem je kiedyś dawno temu na odsłuchu i w kinie sromotnie przegrały z Klipsch) już nie produkowane ale może ci wystarczą - posłuchaj i będziesz mądrzejszy :cool:

Ostatnia edycja:
Ampli kupiony w salonie słuchałem go na dali 7 i JAMO C97 II SERIA CONCERT
Po podłączeniu dali pokazał mi sie banan na twarzy jak to gra fajna góra i średnica basu jak by troszkę brakowało w nie których kawałkach ale myślę sobie kupię suba i bedzie spoko czas na filmy włączyłem transformers i mówię to jest to taki zestaw mi wystarczy.Gdy przyniesiono mi ampli gościu mówi abym poczekał w drugim pomieszczeniu odsłuchowym ma ustawione jamo C97 myślę sobie Jamo gdzie jamo do dali 7 ale myślę co mam do stracenia.Zaczynamy od muzyki i tu kopara opadła mi do ziemi jeszcze lepsza góra i średnica dźwięk jak by bardziej docierał i w końcu pokazał się bas tam gdzie w dali go brakowało po prostu miód malina czas na film ponowie transformers i jeszcze większe źdźiwienie dźwięk bardziej przestrzenny jak bym był w środku filmu bajka dla uszu. Za tydzień jestem umówiony na odsłuch KLIPSCH zobaczymy co z Tym pokaże 686 :)

Ataszek

Active member
Bez reklam
Kolego gramatyka się kłania to po pierwsze.
Po drugie piszesz tak że nie wiadomo co ci bardziej przypadło do ucha - jedno i drugie jest marnej jakości ale jak pasuje to bierz....na początek drogi wystarczy....

Kolego gramatyka się kłania to po pierwsze.
Mam dysortografie
Marnej jakości mówisz, tak jak by do ampli za 1200 zł trzeba było podłączyć kolumny za 20k a mnie sie wydaje że nawet tych jamo nie słyszałeś i snujesz bajki nawet moje drewniane ucho potrafiło usłyszeć różnice miedzy dali a jamo. Z czym mogę się zgodzić to,to że dali zensor 7 to nic specjalnego.

Do góry