Onkyo tx-nr509 czy Onkyo tx-nr 609??

piotrek100

New member
Witam
Dziś chciałem spytać co sądzicie o amplitunerach :
Onkyo tx-nr 509
Onkyo tx-nr609

Jak na teraz posiadam Onkyo tx-sr507 3 letni i chcialem sobie w 2013r zakupić coś nowszego amplituner gra z zestawem Magnat Monitor Supreme
centralny : 250
Front : 1000
surrond :250
sub : Stx s-300w

Otóż czy jest między nimi jakaś konkretna różnica w dzięku czy nic szczególnego ja ogólnie jestem za Onkyo tx-nr 609 bo zawsze to seria wyżej no i najważniejsze czy głośniki Dadzą rade z takim Amplitunerem ??

Czekam na komentarze :)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Witam
Dziś chciałem spytać co sądzicie o amplitunerach :
Onkyo tx-nr 509
Onkyo tx-nr609

Jak na teraz posiadam Onkyo tx-sr507 3 letni i chcialem sobie w 2013r zakupić coś nowszego amplituner gra z zestawem Magnat Monitor Supreme
centralny : 250
Front : 1000
surrond :250
sub : Stx s-300w

Otóż czy jest między nimi jakaś konkretna różnica w dzięku czy nic szczególnego ja ogólnie jestem za Onkyo tx-nr 609 bo zawsze to seria wyżej no i najważniejsze czy głośniki Dadzą rade z takim Amplitunerem ??

Czekam na komentarze :)

Wiadomo że model wyższy to lepsza moc, lepsza dynamika i minimalnie lepszy dźwięk. Gdyby nie było żadnej różnicy to po co by ludzie kupowali serię 6xx czy 7xx? A dlaczego kolumny miałyby nie dać rady z tym ampli, skoro masz teraz model niższy i wszystko gra?

piotrek100

New member
a gdybym tak chciał kupić jakieś inne głośniki w miare tanie do Onkyo tx-nr609 to jakie byście mi doradzili ?? :)

Przypominam ze teraz posiadam zestaw Magnat Monitor Supreme + Sub Stx s-300w
;)

Do góry