Onkyo TX-8050 - Panasonic 50st60 menu na TV

zgred

Member
Mam pytanie - w różnych filmikach widzę, że posiadacze sprzętu Onkyo mogą korzystać z menu wyświetlanego na TV.
Czy model TX-8050 ma taką możliwość i ewentualnie jak połączyć to z TV Panasonic 50st60.
Próbowałem przez wyjście OUT Monitor/TV z Onkyo do żółtego wejścia komponentowego AV 2 w TV, ale nic to nie dało - TV nic nie pokazuje.

Z góry dziękuje za pomoc.

pirezz

New member
Nie ma.

To jest wzmak stereo z bajerami internetowymi, to co ty widziales to sa Ampli kina domowego podlaczone z TV po HDMI.

Fajne to Onkyo? Sam mialem kupic, ale padlo na Yamahe R-N500, z ktorej jestem zadowolony.

zgred

Member
to co ty widziales to sa Ampli kina domowego podlaczone z TV po HDMI.

To akurat wiem ;)
Zastanawia mnie w takim razie po co w tym amplitunerze są wyjścia MONITOR OUT i TV/TAPE OUT ?

Fajne to Onkyo? Sam mialem kupic, ale padlo na Yamahe R-N500, z ktorej jestem zadowolony.
Chyba fajne :smile: jeszcze je poznaję.
Przed zakupem Onkyo słuchałem też Yamahy ( w tym samym czasie , i natych samych głośnikach ) ,i Onkyo ( jak dla mnie ) brzmiało bardziej szczegółowo .
Ważne też było , że do Onkyo mogłem zastosować zamiennik wifi za 40zł zamiast 300zł , do Yamahy takiego nie znalazłem ;)

Pozdrawiam Zgred

pirezz

New member
Np "dongle" do TV Sharpa to Artheros AR9271 tylko trzeba jakaś tam cyferkę zmienić programem odpowiednim bo nie zawsze chce działać, zawsze jest odpowiednik, bo to są z reguły tanie karty wifi na USB tylko maja inny product ID i tyle. :D

Ja tam po kablu mam, tylko jak muszę to wifi stosuje, czyli np dla telefonu.

Co do tego wyjścia, to jak sama nazwa wskazuje, to jest OUT - czyli WYJŚCIE, on tym dźwięk ci chyba może dalej dawać, np jakbyś chciał 2 wzmacniacze czy coś, nie wiem dokładnie, by musiało się to nazywać "IN" i z reguły takie wejście się nazywały "remote in", ale to w ramach 1 producenta chyba tylko działało.

Do tej mojej Yamahy mam instrukcje po PL od Audio Klan i Remote IN/OUT pisze jasno że do 6 urządzeń Yamahy mogę tak podłączyć.

Ooo, 3 min szukania na necie i zamiennik dongla do Yamahy mamy na allegro za 89zł - Yamaha YWA-10 wystarczy wpisać.
A na fotce widać... że koleś sprzedaje BL-MP01 za 89zł, którego można kupić za 45zł.
Z może 10 min szukania łącznie.

Jakie masz kolumny? Ja magnaty 677 kupiłem i super gra całość.

Ostatnia edycja:

zgred

Member
Jakie masz kolumny? Ja magnaty 677 kupiłem i super gra całość.

Polskie - Pylon Audio PEARL 25 (mleczny dąb)
Na razie się wygrzewają. Wyprodukowane 22.10.2014r :)
Jak za te pieniądze (1400zł) , to głośniki są bezkonkurencyjne :krol:

Do góry