Onkyo 706 czy Yamaha RX-V663???

hary111

New member
Witam!
Proszę o pomoc w wyborze KD. Planuję zakup KD i cały czas marzyłem o TX-SR606 ale czekałem na nowy model, ponieważ liczyłem, że wtedy właśnie 606 będzie w dobrej cenie, och jaki ja głupi i nie kupiłem zimą jak kosztował 1800 zł, TX-SR 606 podzieliły los dinozaurów wygineły szybko i w dziwnych okolicznościach ale nie ma co rodzdzierac szat. Teraz mam w planie 607 i tu moja prośba o doradzenie który zestaw bedzie lepszy? mile widziane sugestie, porady. TX-SR 607 + DVD 406 + Q. Quintas 500 cz Yamaha RX-V663 + DVD-S663 + Yamaha NS-50 / NS-P60 ten zestaw Yamahy nazywa sie SCORPIO 220. Jeśli chodzi o kolumny to musi byc kompromis fronty muszą miec maksymalnie 85cm wysokości i byc jak najpłytszę tzn. głębokość musi być mała. Mam pokój 17m2 prostokąt budżet ok 4500 zł muzyka 40% filmy 60% muzyka raczej hard rock i elektroniczna troszke dziwny układ ale tak bywa sub może być dopiero na gwiazdkę.
Pozdrawiam i prosze o pomoc.

hary111

New member
Onkyo607 kontra Yamaha 663

Witam!
4500 zł to budżet na całość tak jak pisałem sub może poczekać do gwiazdki.
Przepraszam ale teraz zauważyłem że wpisałem post nie w tej kategorii przepraszam jeszcze raz. Chciałbym uzyskać informacji co lepsze ONKYO czy YAMAHA chodzi mi o jakość wykonania, jakość odtwarzania itd.

5ciastek

New member
Do Hary111
Dlaczego uważasz ,że hard rock i elektronika to dziwny układ ? Przecież to podstawa każdego 40 sto do 50cio latka !!!:D Większość słucha właśnie takiego zestawu i nie jest to dziwne. Jeżeli jesteś młodszy to jestem pełen podziwu, że słuchasz właśnie takiego zestawu.
Tak trzymaj i powodzenia:eek:k:

A żeby Cię pocieszyć to ja mam wszystko Yamahy tzn. : amplituner ,dvd ,odtwarzacz cd i wzmacniacz stereo. I jest OK. Na takie niewielkie pomieszczenie ten budżet Ci wystarczy ponieważ co byś nie kupił i tak będziesz zadowolony. Problem jest z nagłośnieniem dużych pomieszczeń. Może popatrz na Alle...,tam też sprzedają sklepy internetowe i może dostaniesz jakiś komplet nawet z subem. A jak nie to polecam (moje zdanie) koniecznie aktywny!!! Inny to szkoda pieniędzy. Jak coś to pytaj
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry