Niedawno spalił mi się przez dekoder UPC Onkyo 525 z którego w sumie byłem zadowolony. Kolumny 5.0 - bez suba, ponieważ mieszkam w bloku i fronty dawały aż nadto dynamiki. Głośniki z co prawda niższej półki, bo Jamo 606. Nabyłem drogą kupna Onkyo 696, choć chciałem 840-tkę, ale floty nie było na to... I po niespełna dwóch tygodniach nie jestem do końca usatysfakcjonowany. Kombinuję cały czas z ustawieniami, ale nie mogę uzyskać takiej dynamiki dźwięku, jak na 525. Multimedia super, szybkość super, ale nie mam takiego basu, jak miałem na 525. W filmach aż musiałem ściszać w nocy głośność, bo szyby drżały, a teraz tego nie ma. Korektorem podbiłem niskie częstotliwości, ale nie wiele to dało. Nie przypuszczałem w życiu, że dużo nowszy i wyższy model będzie gorzej grać. W muzyce podobnie, chociaż tam jest różnie. Na jednych utworach jest duża dynamika, ale jest dużo takich, na których tej dynamiki nie słychać. Specjalnie wykupiłem konto na Deezer w jakości Hi-fi. Mam bardzo mieszane uczucia co do tego ampli, gdyż spodziewałem się przynajmniej takiego samego dźwięku, a tu coś jest jakby nie tak. Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z tym ampli i może coś pomóc w temacie?