Onkyo 626 pytanie

jerrysko

New member
Witam
Mam problem z odtwarzaniem plików muzycznych z udostępnionego folderu w komputerze. W opcji z odtwarzania z serwera -DLNA wszystko działa.
Chcę korzystać z Home Media. W kompie mam udostępnione foldery. Amplituner widzi mi ten folder ale w momencie gdy chcę otworzyć pyta mnie o nazwę użytkownika i hasło. I tu się zaczyna problem ponieważ na komputerze nie mam ustawionych żadnych haseł a logowania bez hasła nie chce przyjąć.
W instrukcji jest napisane że to mają być dane konta użytkownika podczas tworzenia folderu. Czy ktoś może mi rozjaśnić o jakie konto i hasło tam chodzi. Z góry dziękuję.

rzezba

New member
Jesli ktos nie ma problemu w codziennym zyciu, to i mozna odrobinke w taki spsob sobie skomplikowac je... ;)

rafa@rafa

Active member
Bez reklam
Witam
Mam problem z odtwarzaniem plików muzycznych z udostępnionego folderu w komputerze. W opcji z odtwarzania z serwera -DLNA wszystko działa.
Chcę korzystać z Home Media. W kompie mam udostępnione foldery. Amplituner widzi mi ten folder ale w momencie gdy chcę otworzyć pyta mnie o nazwę użytkownika i hasło. I tu się zaczyna problem ponieważ na komputerze nie mam ustawionych żadnych haseł a logowania bez hasła nie chce przyjąć.
W instrukcji jest napisane że to mają być dane konta użytkownika podczas tworzenia folderu. Czy ktoś może mi rozjaśnić o jakie konto i hasło tam chodzi. Z góry dziękuję.

W zaawansowanych opcjach udostępniania znajdziesz opcje udostępniania bez hasła.

CzajaOne

New member
To może i ja sie podepne pod temat ale z troszke innym pytaniem. Wczoraj po raz pierwszy odpaliłem sobie film na tym ampli. Głośniki 5.0 i w związku z tym pytanie brzmi. Jakich dekoderów dzwięku używać, czym one sie różnią ? Głównie chodzi mi o:
-DTS-HD Master Audio
-Dolby Pro Logic IIz (tylko 7.1 ?)
-Dolby TrueHD

Jakiego wy używacie ? Co polecacie ?

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
Najlepiej używać oryginalnego dźwięku i już. Zależy jaki film posiada dźwięk może to być DTS, DTS HD MA, DD, TrueHD. Ścieszki z lektorem są zazwyczaj w DD, bardzo rzadko w DTS

CzajaOne

New member
ok dzięki, teraz wracając do tematu, jaki serwer DLNA polecacie ? Chce go zainstalować na laptopie w celu udostępniania plików.

Do góry