Oferta firmy Panasonic - plazma

hubmar

New member
Czy ktoś może mi odpowiedzieć o co chodzi z tymi oznaczeniami modeli Panasonica?

Panasonic ma ofercie to: http://panasonic.pl/oferta.php?sub=239
czyli modele:
Telewizory plazmowe
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-65PY700
next_off.gif
px.gif
TH-58PY700P
next_off.gif
px.gif
TH-50PY700
next_off.gif
px.gif
TH-50PY70P
next_off.gif
px.gif
TH-50PV700
next_off.gif
px.gif
TH-50PV70P
next_off.gif
px.gif
TH-50PV7P
next_off.gif
px.gif
TH-42PY700P
next_off.gif
px.gif
TH-42PY70P
next_off.gif
px.gif
TH-42PV700
next_off.gif
px.gif
TH-42PV80
next_off.gif
px.gif
TH-42PV8
next_off.gif
px.gif
TH-37PV80
Na stronach Panasonic Slovakia jest to: http://www.panasonic.sk/main.php?itemid=71&@nav=PLAZMA

czyli modele:
next_off.gif
px.gif
TH-65PZ700E
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-58PZ700E
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-50PZ700E
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-42PZ700EA
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-50PZ70E
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-42PZ70EA
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-50PX700E
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-42PX700E
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-50PX70EA
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-42PX70EA
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-37PX70EA
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-42PX7E
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-37PX7
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-65PY700P
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-58PY700P
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-50PY700P
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-42PY700P
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-50PY70P
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-50PV7P
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-42PY70PA
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-50PV700P
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-42PY70P
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-42PV700P
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-50PV70P
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-42PV70P
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-37PV70P
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-42PV7P
px.gif
next_off.gif
px.gif
TH-37PV7P

O CO CHODZI? Ja się pogubiłem w oznaczeniach. To co Słowacy mają więcej w ofercie. Raczej nie, bo modele które na stonach słowackiego Panasonica są można znaleźc w naszych sklepach, więc nie jest tak, że w Polsce są tylko modele, które sa na stronie Panasonic Polska.

ZATEM:

Wracając do pytania. Czy ktoś może mi odpowiedzieć jak walczyć z tymi oznaczeniami.
Interesuje mnie to ponieważ chce kupić plazme 42/50 cali Panasonica, ale nie wiem który model. I mam tu na myśli głównie komplikacje pomiędzy 7/70/700 czy PY/PV/PZ.

Zalży mi na modelu FullHD/minimum 2 HDMI/karty SDHC/kontrast minimum 5000.

Pomóżcie - ME2008 coraz bliżej.

jtd

New member
Bez reklam
A po co ci stare wersje 70/700, kup sobie cos z 80tek, nie dosc ze tansze to o niebo lepsze.

ArtS007

New member
Bez reklam
U nas są dostępne również modele z Niemiec, dlatego nie ma ich na oficjalnej stronie Panasonika.

ArtS :)

hubmar

New member
Full HD bo plasme kupuje na dłuższy czas, nie na pół roku. Po za tym do kamery FullHD, XBOXa, Canal+SportHD.

Programów HD jest coraz więcej - oststnio doczytałem się gdzieś po sieci że Polsat ME2008 daje w HD.

JAk dla mnie to są główne powody.

slavOK

New member
aha i rozumiem, że będziwesz siedział metr od tv by dostrzec różnice pomiędzy hd ready a full hd :mrgreen:
to że programy są w HD nie znaczy, że sygnał jest nadawany w fullHD czyli w 1080p

Dlugin2

New member
slavOK napisał:
aha i rozumiem, że będziwesz siedział metr od tv by dostrzec różnice pomiędzy hd ready a full hd :mrgreen:
to że programy są w HD nie znaczy, że sygnał jest nadawany w fullHD czyli w 1080p

Dokladnie tak , Cyfra nadaje jesli sie nie myle w 720p, a to nie jest FullHD, wiec wedlug mnie zakup FullHd mija sie z celem......jeszcze.

slavOK

New member
można kupować co się chce to już kwestia osobbistego wyboru, jednak prawda jest taka, że z 4 metrów nie widać różnicy pomiedzy 720p a 1080p...

mirecore

New member
z tego co dowiedziałem się w C+ wynika że żadna stacja w Europie nie ma jeszcze nawet w planach nadawania 1080p - podobno w Japoni są pierwsze testy. Z odległości 3m nie widać róznicy HD i FullHD na 42 calach ale już na większych jest to widoczne i po to jest Full HD dla gigantów. Moim zdaniem od 50cali w zwyż warto już kupić FullHD i napęd BlueRay oczywiście żeby to zobaczyć. Tylko wtedy SD kiepsko się ogląda.

Dlatego ja wybrałem opcję na przeczekanie, teraz 42cale HDReady a jak będą już LaserTV to kupię ponad 70cali FullHD a plasmę dam synowi.

mirecore

New member
no jednak w 720p - po przełączeniu dekodera HD na 1080i są zakłócenia, pojawiają się poziome paski najbardziej widoczne w cieniach

hubmar

New member
1) Jeśli 720p to w takim razie rozdzielcośc TV do tego żeby się obyło bez skalowania będzie 1366x768 skoro 720p ma 1280x720.Tak?

2) Do jakiej przekątnej się to normalnie ogląda bez pikselozy. Ja myślałem o plazmie do 50 cali ale może rzeczywiście trzeba to przemyśleć. HD będę miał z cyfry więc skoro nie nadają w pełnym to w tym przypadku nie ma potrzeby.

3) Kamera tez niby HD ale zacząłęm szukać tu na forum i w googlu i też nie do końca to wszsytsko poprawnie się sprawuje. Teraz oglądam filmy na porządnym 29" CRT, więc nie wiem jak to będzie na obrazie z plazmy.

4) Jest jeszcze XBOX ale dla niego każdy duży ekran HD czy HDReady będzie ok.

5) Ostatnia sprawa. Jeśli już zejde z FullHD na HDReady to czy koniecznie nie zastanowić się nad LCD (oglądam sporo piłki)?

hubmar

New member
Biorąc Wasze uwagi może wartym uwagi będzie Panasonic TH-50PV70PA, jak tutaj

Do tego dekoder od cyfry PVR HD i kino domowa Panasonica (na razie z DVD, decydując się na wybór 720p).

Co sądzicie o takim zestawieniu?

Lech

New member
Bez reklam
Masz rację na moim Humaxie wyświetla się informacja o C+ 1080i.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

slavOK

New member
hubmar napisał:
5) Ostatnia sprawa. Jeśli już zejde z FullHD na HDReady to czy koniecznie nie zastanowić się nad LCD (oglądam sporo piłki)?

jak oglądasz sporo piłki to tylko Plazma bo lcd smużą...

w kolejnym poście pytasz o 50 calowy pv70 a dlaczego nie pv80 ??

Do góry