Odtwarzczacz Blu-Ray - luźne gniazdo HDMI.

kamil198790

New member
Dzień dobry, Kamil jestem i...mam pytanie do Pań i Panów bardziej doświadczonych bo, szukam i szukam i...znaleźć nie mogę...

Posiadam odtwarzacz Blu-ray, jakiś No Name, ale działa z tym, że jest jedno gniazdo HDMI do tego bardzo luźne...tak luźne, że jakiekolwiek porządki, odkurzanie i kabel "wylata" z gniazda...

Jak na razie nie ma problemu ze stykiem, ale jak będzie sobie tak radośnie wypadał to, w końcu problemy się pojawią...

Jest jakiś sposób, żeby usztywnić wtyczkę w gnieździe ? nie ukrywam, że pomysły już miałem różne...nawet chciałem wkleić wtyczkę ale...no właśnie to, dosyć kontrowersyjny pomysł...

Teraz owinąłem, metalowy wtyk izolacją i teoretycznie wtyczka "siedzi" ciasno ale, nie podłączałem jeszcze sprzętu bo nie wiem czy, nie zaizolowałem jakiejś masy, czy coś, a nie chciałbym nic wysadzić itp...

Testowałem na różnych kablach, efekt podobny a naprawa gniazda za droga...gdyby to był jakiś konkretny odtwarzacz to, nie zastanawiałbym się, a tak to...

Jak ktoś z Państwa, ma jakiś pomysł, może coś doradzić to, po proszę, będę wdzięczny...

Dziękuję i Pozdrawiam.

Do góry