Odtwarzacz z tunerem tv

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Jeśli się nastawiasz na MKV w WIWA HD-100 to tylko "proste" pozycje. Najlepiej 720p, bez skompresowanych nagłówków, bez DTS (jeśli nie posiadasz amplitunera z DTS) itp.
Cała struktura kontenera uproszczona do minimum. Inaczej czeka Ciebie częste konwertowanie na kompie pod potrzeby tego tunera. Tak na marginesie nie wyszło jeszcze żadne poprawione oprogramowanie do tego modelu.

Edit: W kwocie przeznaczonej przez Ciebie na przyzwoity HD player z tunerem DVB-T jest Argosy HV-339T (około 430 zł) potem już sporo więcej czyli Hyundai MBox R600 (ponad 700 zł.) i kilka innych modeli w podobnej cenie.

Ostatnia edycja:

wUodek

New member
Ten Argosy jest całkiem, całkiem tylko wyczytałem że ma wejście na antenę ale nie ma już wyjścia więc nie da się oglądać tv bez włączania playera.

wUodek

New member
Player nie ma być stricte tunerem tylko ma działać na zasadzie nagrywarki, dlatego chciałem żeby można było oglądać programy na TV bez włączania playera.

cypisek_xl

Member
Bez reklam
No to w takim przypadku tylko rozdzielacz antenowy (trójnik) Jeden sygnał na Argosy a drugi na TV. Przelotkę antenową (LOOP) ma Hyundai MBox R600 i dodatkowo nagrywanie ze źródeł zewnętrznych ale to jednak inna cena.

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Orientujesz sie może na ile godzin nagrania w tym Hyundai wystarczy dysk 250 GB ?
Nagrywa się cały strumień więc wszystko zależy co w danej chwili jest nadawane (co jest zawarte w strumieniu). Jak pamiętam to taka średnia objętość 1 godzinnego pliku jest zbliżona do 2,1 GB. Oczywiście to jest tylko wartość przybliżona.

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Mnie przekonałeś do Hyundai'a, teraz mi pozostało przekonać ojca do wydania większej kwoty ;)

Nie staram się przekonywać, bowiem trzeba sobie wybrać najbardziej odpowiedni player dla własnego komfortu używania i potrzeb. Hyundai ma kilka plusów w porównaniu z Argosy. Nagrywanie sygnału z zewnętrznego źródła, lepsza regulacja napisów, LOOP (antena).

Do góry