Odtwarzacz multimedialny, prośba o pomoc w wyborze.

Krzysiek71

New member
Witam serdecznie,
Od jakiegoś czasu szukam odtwarzacza multimedialnego. Początkowo zainteresował mnie Asus OPlay HD2, znalazłem go w serwisie aukcyjnym. Wszystko wydawało się super, gdyby nie to forum i negatywne opinie ludzi o tym sprzęcie. Później naczytałem się o wielu innych urządzeniach: WD, Ariva. Teraz mam kompletny mętlik w głowie. Dlatego proszę was, ludzi znających się na temacie, o pomoc w wyborze sprzętu.

Moje oczekiwania:

* Możliwość montażu dysku 3.5" (taki posiadam i chcę go wykorzystać)
* Obsługa najpopularniejszych formatów wideo, przedewszystkim full HD H264, MKV
* Zdjęcia
* Muzyka
* Wyjście HDMI
* USB 2.0
* WiFi, ale nie koniecznie, wystarczy możliwość podłączenia karty na USB

Strasznie podoba mi się ten Asus O!Play HD2, jednak naczytałem się wiele negatywnych opinii o tym urządzeniu. Brałem pod uwagę jeszcze WD TV Live Hub, ale on chyba ma już dysk w zestawie. Co sądzicie jeszcze o DVICO Tvix HD Slim S1. Chyba, że możecie doradzić coś tańszego.

cezary69

New member
Bez reklam
Ze swoje strony mogę polecić hyundaia :) mam model 3150 i chwale sobie. Jak do tej pory ponad rok wszystko działa jak trzeba i nie było filmu, który by stwarzał problemy. Jest sporo modeli tej firmy także możesz coś sobie wybrać :) Soft w odtwarzaczu może nie jest super ekstra :) ale jest za to stabilny.

kapsell

New member
Bez reklam
@cezary69 - a miales stycznosc z hyundai mbox tr11? Ciezko mi wychwysci jakies roznice, (poza montazem 2 dyskow).

cezary69

New member
Bez reklam
Nie z tym modele nic wspólnego nie miałem :) środki podobno są te same, więcej jeden dysk i obudowa inna, a mi ta od 3150 pasowała bardziej.

pro_fill

New member
Bez reklam
jeśli chodzi o Hyundai'a, to twoje wymagania spełniają wszystkie modele, które obsłużą dysk 3,5".

problematyczne są inne rzeczy, które jednych cieszą, innych już nie, lecz jak wszędzie ciężko zaspokoić wymagania wszystkich użytkowników.

janusz

New member
Bez reklam
Ariva 21o, jakby nie satysfakcjonowało firmware, to na forum są dostępne alternatywne. Nie jest drogo, a ze wszystkim sobie poradzi. Polski sprzęt to i ciekawe oprogramowanie alternatywne.

podicool

New member
Ariva ma tylko jeden problem głośny wentylator, u mnie chodzi prawie 24h na dobę jako klient TB i już chyba olej w łożysku wysechł bo wentylator jest coraz głośniejszy.

Enjama

New member
Który z nich będzie najlepszym wyborem ?

Popcorn A210 vs A.C.Ryan Playon!HD2 vs Netgear Neotv 550

Chodzi mi tu bardziej o wydajność sprzętu jak i sieci aby można było puszczac bez zacinek MKV 1080p po lanie.
Ważne też jest stabilnośc i jak najmniej bugów.
Wiem że Sigma jest szybsza w sieci, ale ACryan ma tego nowego chipa Realtek 1185 500Mhz więc i tu powinna być poprawa w stosunku do starych 400mhx chipów.Ma też 1 Gbit lan.

A może warto poczekać jeszcze na tego Xtreamer Prodigi ? tylko znając Xtreamera, to tam zawsze coś nie będzie działało poprawnie.

Do góry