Odtwarzacz multimedialny, a internet?

Alen69

New member
Mam takie pytanie, czy ktoś spotkał taki odtwarzacz multimedialny, który ma opcję internetu? Nie chodzi mi, aby miał kilka dedykowanych serwisów typu Yutube, a posiadał funkcjonalną przeglądarkę.

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Brawa dla przedmówcy za konkretną odpowiedź i na temat...

Faktycznie w pełni funkcjonalnej przeglądarki internetowej nie ma żaden z obecnie dostępnych na rynku playerów HD. Owszem, mają przeglądarki urządzenia oparte na najnowszych SoC Sigma, ale do pełnej funkcjonalności im daleko. Najlepsze obecnie mają: HDI Dune, Popcorn Hour, najnowsze modele rosyjskiej firmy IconBit i chińskiej HiMedia na Sigmie. W przypadku IconBita rownież modele na nowych Realtekach, wykorzystujące SDK4. Podstawowy problem to obsługa technologii Flash.

kyzer

New member
Możesz zainteresować się czymś w rodzaju Xtreamer Ultra, co prawda to już więcej niż odtwarzacz ale jeśli bardzo Ci zależy na takich funkcjach to zawsze jakaś alternatywa.

Alen69

New member
Z początku sam myślałem o złożeniu małego komputerka specjalnie do TV, ale po skompletowaniu virytualnie części koszt przewyższałby znacznie 1000 zł, a jego pobór mocy w granicach 200W. Myślę ze Xtreamer Ultra to będzie dobre rozwiązanie i warto na niego chwilę poczekać, bo mamy mały komputerek, który nas nie ogranicza i pobór mocy tylko 22W.

pro_fill

New member
Bez reklam
nie znalazłem informacji na temat ceny Xtreamer Ultra, lecz wg specyfikacji jaką znalazłem ma HDM w standardzie 1.3a - trochę to za mało biorąc pod uwagę chęć oglądania materiałów 3D.

kiedyś również myślałem o małym komputerze podpiętym pod TV i wtedy wpadł mi w oko Acer Aspire Revo - pół roku temu jeden z modeli kosztował ok. 800 PLN

ps.
bardzo proszę Kirek50 - chodziło mi o to, że zamiast czekać, szukać czegoś, uzupełniłem braki czymś innym.

TurboDymo

New member
Z początku sam myślałem o złożeniu małego komputerka specjalnie do TV, ale po skompletowaniu virytualnie części koszt przewyższałby znacznie 1000 zł, a jego pobór mocy w granicach 200W. Myślę ze Xtreamer Ultra to będzie dobre rozwiązanie i warto na niego chwilę poczekać, bo mamy mały komputerek, który nas nie ogranicza i pobór mocy tylko 22W.

Coście się tak uparli na tego xtreamera? moze i bedzie tani, ale to kadlubek a do tego trzeba włożyć i dysk, jakiś system (win7 chyba ze kto lubi sie męczyć z linuxem:))) no i kartę WiFi, jakąś klawiaturę...

wtedy cena się zblizy do juz oferowanego asusa eeebox eb1501p... ;)

p.s. na allegro wystarczy wpisać HTPC albo media center - są do kupienia po ok 1000-1200zł zestawy na atomie 525 ION2 z dyskiem 1TB, dosc ładnej obudowie z RAM 4GB. Pozostaje tylko wgrać system...

Do góry