Odtwarzacz essentiel b view centr przywrocenie firmware 8 level

pepe201

New member
Dzień dobry koledzy mam pytanko odnoscie w/w odtwarzacza hdd zainstalowalem firmware HD2_1.12.06_rev3.2_blue_skin_plus, pierwotnie mialem 8 level i bylo fajne. chcialbym wrocic do tego 8 level a nie wiem jak. Pierwsze instalowalem z poziomu odtwarzacza w zakladce system aktualizacja firmware i bylo si wszystko sie wgralo i fajnie. W tym tez tak proboje zrobic jest zakladka upgrade usb, ale nie idzie wyswietla ze nie ma pliku image i dupa. Jak to zrobic zeby wrocic do poprzedniego. pozdrawiam i czekam na odpowiedz bede bardzo wdzieczny.

pepe201

New member
Cypisek czyli jak nie moge to przez ten kabel zrobic to zostala metoda z 197 nuzka z prockiem bo eszystkie brandownae tak maja ????????????

cypisek_xl

Member
Bez reklam
telnet 192.168.1.100 (lub właściwe IP)

Logujesz się jako root (bez hasła)

wklejasz:

echo " " | dd of=/dev/mtdblock/0 bs=2048 seek=8192

Następnie wpisujesz:

reboot

(oczywiście wcześniej na penie w USB masz naszykowany plik install.img a po każdej komendzie klawisz ENTER)

…… robi się update ………

Jeśli będzie ok to za pośpiech i lenistwo przeczytaj wątek od deski do deski:

Essentiel b view center
[FONT=&quot]
[/FONT]

pepe201

New member
oki zrobilem cypisek przez ta zworke i jest ok tylko jestem swiezak na tym forum i chodzi mi za pomoca kabla ethernet lacze swojego pleyera z komp mam rozumiec

cypisek_xl

Member
Bez reklam
oki zrobilem cypisek przez ta zworke i jest ok tylko jestem swiezak na tym forum i chodzi mi za pomoca kabla ethernet lacze swojego pleyera z komp mam rozumiec
No i player śmiga. Tak, łączysz się przez sieć.
Dlatego tak namawiam żebyś przeczytał wszystko o Essentiel B. Przyda sie na przyszłość i parę rzeczy znajdziesz na teraz.

pepe201

New member
cypisek jestem podlaczony kabelkiem ethernetowym do kompa i dupa moj ip to 192.168.0.2 podlaczam kabelkiem i nic wchodze do cmd mam windows 7 wpisuje na podlaczonym pleyerku telnet 192.168.0.2 i nic wyskakuje mi napisik : nazwa telnet nie jest rozpoznawalna jako polecenie wewnetrzne lub zewnetrzne, program rozpoznawalny lub wsadowy co robie nie tak. forum to essentiel b czytalem z 4 razy. i nic dupa. Co mam zrobic.

Kirek50

Moderator
Bez reklam
wpisuje na podlaczonym pleyerku telnet 192.168.0.2 i nic wyskakuje mi napisik : nazwa telnet nie jest rozpoznawalna jako polecenie wewnetrzne

Skorzystaj z jakiegokolwiek programu terminala: Hyperterminal, TerreTerm, Putty itp. Polecenie telnet w Windowsach to wywołanie terminala w emulowanym trybie DOS, Twój Win jest po prostu trochę "wykastrowany".

Do góry