Odtwarzacz DVD kontra nagrywarka DVD.

nimda

New member
Witam
Na wstepie prosze o wyrozumialosc, lecz musialem wydusic z siebie ten post.

Moze to dziwne raz niezdrowe/bezsensowne podejcie do sprawy, lecz zastanawiam sie od jakiegos czasu czy kupic dobry odtwarzacz DVD czy kiepska nagrywarke DVD. Moze powienienm sobie sam odpowiedziec na to pytanie, lecz nie potrafie :| Wacham sie, czy warto wydawac ponad tysiac PLN na dobra nagrywarke, czy skupic sie na dobrym DVD np Panasonic S52. Moze jednak kupic kiepska nagrywarke (na Allegro z dyskiem za okolo 600PLN mozna spotkac), lecz czy jest sens?
Obecnie posiadam LCD Panasonic LX60P, teraz gryze sie z tematem DVD, pozniej stane przed wyborem zakupu Ampli + glosnikow zapewne z serii JBL.
Drecze sie z myslami czy bedzie mi potrzebna nagrywarka wlasnie, czy tez nie. Dobra nagrywarka to wydatek nadal miedzy 1-2 tys PLN, to duzo jak narazie.
Czy ktos mial, ma takie dylematy? Skupic sie na dobrym DVD (max 500PLN) czy jednak poczekac, dolozyc kasy i skusic sie na nagrywarke?

Ps. Szukajac po tym forum, nie wiem jak inni, ale mi ciezko jest jednoznacznie znalezc temat zwiazany z wyborem odtwarzaczy DVD i nagrywarek DVD. Tematy np. LCD sa jak dla mine doskonale rozlozone, a sprzet DVD jest porozwalane na wiele watkow...? Czy moze ja nieumiejetnie sie rozgladam? :)

Prosze o uwagi i sugestie na zadany przezemnie temat.
Dzieki :)

nimda

Martinii

Member
No trzeba chyba zadac sobie pytanie do czego ten sprzet bedzie uzywany. Ja chcialbym, aby DVD zastopilo moj wysluzony magnetowid. Bede nagrywal proframy/filmy z telewizji co czynie czesto. Chcialbym tez wszystkie kasety VHS zarchiwizowac na plytki DVD. Dlatego planuje zakup dobrej nagrywarki: Panasonic EH57 lub Samsung HR738.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Lepiej kupić dobre dvd niż nagrywarkę firmy krzak z którą od początku będą problemy.
696 jest wyższym modelem od S52, odtworzy nam płytki DVD-AUDIO i SACD.
Należy jednak wspomnieć o pewnych problemach ze skalowaniem obrazu w 696

Do góry