Odtwarzacz BR do tv 4K

zbopen

New member
Czy może ktoś polecić odtwarzacz BR 3D do telewizorów 4K , wspierający technologię 4K np przez upscaling do 1,5 tys pln ? Z góry dziękuję za podpowiedzi

Ostatnia edycja:

zbopen

New member
a może ewentualna zgodność odtwarzacza BR nie ma żadnego znaczenia,a wystarczy dobry upskal w tv 4K

zbopen

New member
a może ewentualna zgodność odtwarzacza BR nie ma żadnego znaczenia,a wystarczy dobry upskal w tv 4K

Proszę o opinię, czy do TV z rozdzielczością 4K warto żeby odtwarzacz Blu-Ray wspierał lub miał opcję upskalingu do 4K, czy wystarczy ,że sam telewizor posiada ww funkcję, a odtwarzacz może być dowolny?

Z góry dziękuję za pomoc

zbopen

New member
To zalezy od tego jak dany upscaler sie sprawuje w danym urzadzeniu.

chciałem zakupić odtwarzacz BR właśnie pod tv UHD Samsung UE48HU7500L (, dlatego moje zapytanie,żeby nie wtopić na etapie zakupu, myślałem o Pioneer BDP-170+soundbar JBL SB 400 a ten odtwarzacz nie wspiera 4K

collider

New member
Bez reklam
chciałem zakupić odtwarzacz BR właśnie pod tv UHD Samsung UE48HU7500L (, dlatego moje zapytanie,żeby nie wtopić na etapie zakupu, myślałem o Pioneer BDP-170+soundbar JBL SB 400 a ten odtwarzacz nie wspiera 4K

Nie każdy soundbar tez jest kompatybilny z 4K. Warto by bluray posiadal HDMI 2.0.

bubafat

Well-known member
Bez reklam

Generalne zaleca sie ustawic player na 1080@24p i uzywac upscalera w tv, zas Sony w szczegolnosci zaleca tak robic, w przypadku dyskow z serii "Mastered in 4k". Osobiscie roznicy nie zauwazylem zadnej.

Do góry