Odtwarzacz blu-ray ze smart tv do 600zł

krisl78

New member
Witam!
Mam zamiar kupić dobrego blu-raya ze smart tv do tv sharpa LC-60LE855
To na czym mi zależy to głownie dobry smart tv, wifi, 3d, dobry obraz i dźwięk no i żeby czytał dużo formatów .
Moje typy to
Sony BDP-S790
Samsung BD-F6500
Sony BDP-S6200
Który z tych bedzie najlepszym wyborem
Może być blu-ray innej marki który spełnia moje oczekiwania, pomóżcie proszę w wyborze.
Z góry dzięki za sugestie i porady

Damaranus

New member
Dopiero co zakończony temat Cinavii, zabezpieczenia odtwarzaczy BluRay, oraz fakt, że sam takowy odtwarzacz poszukiwałem i jeszcze poszukuję, radzi mi napisać że najlepszym wyborem będzie mimo wszystko LG albo Samsung. Osobiście nie stwierdzam większych różnic, w tym przedziale cenowym, między jakimkolwiek odtwarzaczem, a główny powód dla którego zdecydowałbym się na te 2 marki to właśnie SMART TV.

Co do odtwarzania z USB wielu formatów, czy nawet z płyt, to pamiętaj o zabezpieczeniu Cinavia " http://www.hdtv.com.pl/forum/odtwar...odtwarzacz-blu-ray-bez-cinavii-do-850-zl.html

Samsung Serii F a nawet i H z nowym Smartem i dodatkami, stare F6900 z tunerem i CI+, LG BP 430/630... LG czyta chyba więcej formatów niż Samsung. Masz telewizor innej marki więc i tak o parowanie się nie ma co przejmować. Tyle ci poradzę, bo jeśli chodzi o laser, jakość nagrań - wątpię żeby różnica była dostrzegalna.

spinacz66

New member
Bez reklam
nie wiem jak jest z nowymi modelami LG ale po raz kolejny mogę polecić model 420 używam go ponad 2 lata łyka wszytko moim zdaniem LG są najbardziej smart jeśli chodzi o łączenie tv to umnie działa na TV Panasie i LG i Philips włącza się za jednym zamachem razem z tv

Ostatnia edycja:

krisl78

New member
Dzięki Panowie,
Generalnie zanim napisałem ten wątek nie omieszkałem poczytać o blu ray-ach i oczywiscie ile ludzi tyle opinii, wątek o nieszczęsnej cinavii również przeczytałem.
Jedni chwalą sony, drudzy zachwalają samsungi, inni znowu nic innego tylko lg.

Wydaje się, ze pójde w strone samsunga, jako że u mnie w tv słabo ze smartem, sony pewnie bedzie badziej wyczulone na cinavie .
Rozumiem że ten Samsung BD-F6500 jest godnym uwagi modelem, czy jest jego nowszy lepszy nastepca?

collider

New member
Bez reklam
Tak sie zastanawiam po co wam odtwarzacze bluray jak glownym kryterium staje sie czy bedzie mozna obejrzec filmy sciagniete z netu. To tak jakby kupowac cdplayer do sluchania mp3. To juz lepiej zainwestowac w jakis media streamer bo juz widze jak przyszly wlasciciel takiego bluraya bedzie kupowal i ogladal filmy z plyt.

Damaranus

New member
W moim przypadku wątek m.in dotyczył dostępu do Smart TV, a płyty póki co głównie DVD. Biorąc pod uwagę cenę, to za 250-300 zł moim zdaniem jest to dobra i tania alternatywa dla odtwarzacz multimedialnego. Gdyby chodziło tylko o oglądanie z USB, to osobiście mam kabel, ale miło by było odczepić się od laptopa i nie łazić z nim czy za nim.

Tak jak pisałem też wcześniej, w pewnym momencie i tak pewnie okaże się że Smart wcale nie jest używany, a filmy oglądasz tak rzadko że i sam kabel wystarczy, no ale zakładamy że jednak tak się nie stanie... :)

Spinacz, aktualizowałeś soft ?

Do góry