Odtwarzacz blu ray 3D do 600 zł

dymyjan

New member
Witam wszystkich. Potrzebuję waszej pomocy w zakupie odtwarzacza blu ray 3D gdyż nie jestem za bardzo obeznany w tym temacie. Podam moje preferencj:
-marka każda
-żeby był pozbawiony tego zabezpieczenia cinavia
-na smart w w odtwarzaczu mi nie zależy (mam Philips 42PFL6008 ) no chyba że w odtwarzaczu jest lepszy i bogatszy smart to może być
-budżet do 600 zł
To by było na tyle. Pozdrawiam:)

spinacz66

New member
Bez reklam
LG 420 , philips 7700/12 oba posiadam czytają wszytko wyłącznie flac.LG dodatkowo partycje ntfs nie zdarzyło mi się jeśli chodzi o formaty żeby któryś czegoś nie łyknął a wrzuciłem parę kontenerów egzotycznych Video.z napisami jeden i drugi nie ma żadnych problemów dvixach czy mkv polskie czcionki są wyświetlane wiec mogę ci polecić te modele smart ma jeden i drugi.cinavii nie ma żaden

Ostatnia edycja:

dymyjan

New member
To bardzo dobrze. Zainteresował mnie ten PHILIPS BDP-7700/12 tylko, że w sklepach internetowych nigdzie nie ma. A ty który bardziej byś polecił?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
LG 420 , philips 7700/12 oba posiadam czytają wszytko wyłącznie flac.LG dodatkowo partycje ntfs nie zdarzyło mi się jeśli chodzi o formaty żeby któryś czegoś nie łyknął a wrzuciłem parę kontenerów egzotycznych Video.z napisami jeden i drugi nie ma żadnych problemów dvixach czy mkv polskie czcionki są wyświetlane wiec mogę ci polecić te modele smart ma jeden i drugi.cinavii nie ma żaden

Ale nie aktualizujesz oprogramowania? Znam kilka przypadkow z samsungami tutaj na forum plus ze dwa razy bylem swiadkiem jak klienci po zakupie samsungow mieli pretensje do sprzedajacego ze im obiecywal ze wszystko beda czytac, a wlasnie po zmianie nowego softu - du... blada cinavia byla juz ..
Najlepiej jest sprawdzic na filmie od Sony Pictures nagranego w dzwieku dts hd ma, ja kupuje same oryginaly ale znajomy kiedy mi podrzucil jak chcial sprawdzic czy u mnie tez sie pokaze komunikat od cinavi i rowneiz wyskoczylo. Tylko u mnie bez sciagania nowego oprogramowania a u niego po sciagnieciu najnowszego softu..

dymyjan

New member
Ale nie aktualizujesz oprogramowania? Znam kilka przypadkow z samsungami tutaj na forum plus ze dwa razy bylem swiadkiem jak klienci po zakupie samsungow mieli pretensje do sprzedajacego ze im obiecywal ze wszystko beda czytac, a wlasnie po zmianie nowego softu - du... blada cinavia byla juz ..
Najlepiej jest sprawdzic na filmie od Sony Pictures nagranego w dzwieku dts hd ma, ja kupuje same oryginaly ale znajomy kiedy mi podrzucil jak chcial sprawdzic czy u mnie tez sie pokaze komunikat od cinavi i rowneiz wyskoczylo. Tylko u mnie bez sciagania nowego oprogramowania a u niego po sciagnieciu najnowszego softu..

Ja też czytałem o tych przypadkach użytkowników samsunga i i kombinowaniu jak zrobić downgrade. Nie powiem, że jestem święty bo ściągam filmy z neta ale tylko po to aby zobaczyć czy warto kupić oryginał. A ten brak cinavi mi jest potrzebny bo chcę robić kopie zapasowe płyt

spinacz66

New member
Bez reklam
aktualizuje obydwa ale nie miałem przypadku żeby coś odrzucił albo wybił komunikat.Philipsa w sklepie na stronie producenta można kupić.A to tylko na filmach sony można sprawdzić czy w sofcie też jakoś idzie?dużo oglądam mkvów ściągnietych i czytają normalnie raczej lg i philips mało się w to bawił nie pamiętam czy nawet 9700 posiada to.Ale w tym info jak ściagam to nie ma nic o cinavii bo tam są podane wszystkie fixy

Ostatnia edycja:

spinacz66

New member
Bez reklam
za 600zł można już sensownego BD kupić i to multimedialnego sam specialnie za 400zł jak wyszedł kupiłem tego LG do czytania większej ilości formatów i nie zawiodłem się

dymyjan

New member
Tak jak pisałem na początku budżet jest do 600 zł z tym, że wcale nie muszę koniecznie czegoś za tyle kupować jeśli nie będzie warte tych pieniędzy. Chcę żeby odtwarzacz przesyłał dobrej jakości obraz full HD i 3D-to jest nadrzędny cel, reszta jak coś to dodatki. W HD playerach się nie orientuję ale one chyba nie czytają płyt tylko pliki z dysków. Tak jak pisałem chcę oglądać nagrywane płyty blu ray dlatego też właśnie nie chcę dostać z odtwarzaczem prezentu w postaci zabezpieczenia cinavia. spinacz66 czy cały czas aktualizujesz ten LG BP420 czy poprzestałeś na któreś aktualizacji bo LG też dało prezent w postaci cinavi? Pozdrawiam

Do góry