Odstająca w rogach matryca - TX-L42ET60E

PiotrNal

New member
W ubiegłą sobotę w euro kupiłem Panasonica TX-L42ET60E. To już trzeci telewizor tej firmy u mnie w domu, a w zasadzie czwarty. Chciałem się Was zapytać czy jest to normalne że w rogach telewizora odstaje matryca - chodzi tu o niewielki jednak widoczne odchylnie - coś około 2mm. Czy to już norma w tej serii? Co radzicie? Czy coś takiego podlega wymianie, gwarancji? Czy trzeba się tym przejmować? Będę wdzięczny za wszelkie rady. Ostatni mam pecha jeden źle podświetlony teraz ta matryca ehh...

ROMAN38

Active member
Bez reklam
Ty masz pecha ? Ja na początku listopada też właśnie w Euro net.com, kupowałem Panasonica TX-P65VT60 za 12100 zł i po 4 minutach grania popsuł sie, poleciał moduł sterujący SS, serwis trzymał go 2 tygodnie i do tego jeszcze miał 2 mm paproch za szybą, co też musieli usunąć, rozbierając cały telewizor !!!! Twój problem też jest dziwny, bo czy przeszkadza to w oglądaniu ? ale zawsze można zadzwonić do serwisu i zapytać.

grabuss

New member
Dzisiaj rozpakowałem swój TX-L42ET60E i rzeczywiście matryca minimalnie odstaje ale to jak się człowiek przypatrzy od góry mi to nie przeszkadza...

sorento

New member
We wtorek 24.12 kupiłem e60e w RTV Euro AGD i też zauważyłem, że w rogu ekranu są szczeliny pomiędzy matrycą, a ramką telewizora. Szczelina ma około 2 mm i obawiam się, że kurz będzie się dostawał do środka. Moim zdaniem jest to wada fabryczna występująca w większości, jeśli nie we wszystkich modelach z cienką ramką Panasonica. Sprawdzałem tv innych producentów np. Samsunga i Sony i tam jest ok.

sorento

New member
Czy na ekranie tv mieliście naklejki i folie naklejoną na matrycę?
Ja nic takiego nie miałem, a zamawiałem tv z magazynu centralnego Euro i zastanawia mnie, czy nie jest to telewizor z wystawy sprzedany jako nowy.

remmyhi

New member
Telewizor brałem z Euro i był cały pozaklejany. Dużo tej folii było.
Co do odstawania, to ja w instrukcji wyczytałem że "tak ma być". Mam 47dt60.

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

marcinrr

New member
Telewizor brałem z Euro i był cały pozaklejany. Dużo tej folii było.
Co do odstawania, to ja w instrukcji wyczytałem że "tak ma być". Mam 47dt60.

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

Witam!
Lipa , że niby tak ma być, robią nas w konia, miałem też philipsa, tam nic nie odstawało.
Wczoraj wlazła mi muszka między matrycę, a szybę, właśnie te szczeliny, są niedopuszczalne, według mnie, tak nie powinno być !

firekage

New member
Bez reklam
Reklamować do skutku. W zasadzie, gdyby ludzie nie brali z brzegu pierwszego, lepszego gówna, to może nauczyliby się***wreszcie robić porządny sprzęt. Ps - mam monitor 27 calowy z funkcją***tunera na tak zwanej cienkiej ramce, albo jej braku - nic nie odstaje.

Do góry