od 32S81B do ....???

justdoit

New member
Sprawa jasna i wiadomo, chciałem kupić sobie telewizorek 32 cale, do kompa i cyfry. Po wyłącznie wirtualnej analizie padło na Samsunga S81B i już go miałem kupować jak postanowiłem zajrzeć do kilku sklepów i porównać go z R81 bo takowy ma mój kolega. No i okazało się że nawet na słabym sygnale w centrum typu MM czy Euro widać różnice jeśli e modele stoją obok siebie. I przyszedł czas na dylemat skoro już wydaje ładną sumke na TV to lepiej od razu lepszy. POstanowiłem troszku poszperać i mam kilku konkurentów, gdzie niestety nie miałem możliwości widzieć ich wszystkich w jednym momencie na tym samym sygnale dlatego pytam o radę:

- Samsung 32S81 - kontrast dynamiczny 7000:1 i najniższa cena ok. 2300zl
- Samsung 32R81 - 8000:1, 550 cd/m2 no i jakość wykonania cana ok. 2700zł
- LG 32LB75 - 8000:1, nowa matryca cena ok. 2600zł (tego modelu nie widziałem w ogóle w akcji)
- Sharp 32WD1E - same parametry nie powalają, ale jest faworytem na forum więc też muszę go brać pod uwagę cena ok. 2600zł

Co do ceny to 2300 jest ceną idealną, ale może czasami warto się nadszarpnąć :> ??

Oczywiście nie liczę na jakąś bardzo sprecyzowaną radę bo odczucia są subiektywne, ale nie miałem możliwości wszystkich ich porównać na żywo więc liczę na jakąś podpowiedz bardziej doświadczonych forumowiczów.

Pozdrawiam i dzięki :)

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przy podstawowych warunkach - to wybór idzie w kierunku szybszych matryc - a więc Sharp 32 WD1 i JVC 32 G 80 .
Jeśli tylko do Komputera to oczywiście 32 R 82 Samsung.

justdoit

New member
Znaczy tv będzie używany na razie do kablówki i laptopa, po przeprowadzce cyfra+, a co do podłączeia laptopa to raczej filmy i chcę zobaczy jak programy CAD 3D tj. catia czy inventor będą się prezentowały na telewizorku bo 15.4" to ciut za mało przy złożeniówkach (ale to oczywiście nie będzie dominujacą funkcją).
Jeśli szybsze matryce to co z LGkami z 5ms ich praktycznie nikt nie poleca? A jeśli chodzi o kontrast dynamiczny Sharp tylko 3000:1 pozostałe kolo 8000:1 także tu różnica jest spora?

Do góry