O!Play HDP-R1 vs Ariva 110 vs Patriot Box Office

apollo

New member
Witam serdecznie,

Jako że porównanie tych playerów wymaga sporo nakładu czasu, którego mi niestety na wszystko brakuje. Proszę o pomoc w wyborze. Na pewno nie jeden z Was stał przed tym dylematem, no więc co wybraliście/polecacie?

Ma to być prezent dla taty, u którego średnio z obsługą elektronicznych ustrojstw a więc szukam:

1. Prostoty obsługi i niezawodności, najlepiej żeby po prostu działało bez zbędnego kombinowania
2. Player będzie podpięty pod plazmę 50' HD Ready przez HDMI, bez kina domowego (nie planuje zakupu w przyszłości)
3. Filmy w większości .mkv 720p, no i pewnie standardowe typu DivX czy Xvid, może RMVB, genralnie formaty torrentowe
4. Napisy głównie w txt, przydałyby się polskie czcionki i możliwość regulacji wielkości napisów
5. Super by było polskie menu, lecz nie jest to niezbędne
6. Dobre wsparcie producenta (firmware), który aktualizować pewnie będę ja od czasu do czasu.
7. Przyjazny serwis i warunki gwarancji
8. Cena to max 350zł
9. Możliwość nagrywania materiałów z telewizji bardzo mile widziana.

Wstępnie wybrałem 3 odtwarzacze podane w tytule, może jest coś lepszego o czym nie wiem? Czy któryś z nich ma znaczące zalety względem innych? Co polecacie?

Filmy będą szły najprawdopodobniej przez kabel sieciowy (nie będzie problemów z udostępnieniem filmów z kompa na win XP sp3 skoro playery są na linuxie?)

Ostatnia edycja:
Do góry