Nowy TV 75cali do 10k

lukaszwawrzynek

New member
Cześć,

Rozglądam się za nowym TV który podmieni mój stary kilkuletni Panasonic LED.
Jestem zdecydowany na zakup więc bardzo proszę o jakieś propozycje TV które są już dostępne 'od ręki'.
Mam nadzieję że wszsytko dobrze opisałem poniżej.

1. Jak duże jest pomieszczenie, w którym ma być telewizor? 5x7m
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,7m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Pokój jest dosyć jasny, okno zaraz po prawej stronie tv oraz drzwi balkonowe za siedzeniem - Filmy oglądam wieczorem/w nocy a okna mogę zasłonić chociaż nie w 100% ale ogolnie nie jest to duży problem
7. Jaki masz obecnie telewizor? Stary, chyba 8 letni Panasonic 47 led
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? miniLED / system na którym bez problemu działaja wszystkie główne aplikacje: Netflix, HBO, Disney, Apple, Amazon / Dobrze gdyby miał DV oraz HDR10+
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: (4K, HD, SD)? streamingi 4k, dekoder PLAY HD+4K
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? internet, dekoder PLAY(chyba że aplikacja PLAY NOW będzie dobrze działała to dekoder nie będzie potrzebny)
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? czasami 1h, czasami 8h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Brak preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Programy informacyjne i Filmy
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? Tak, do korzystania ze streamingów: Netflixa, HBO, Disney itp.
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorem
17. Preferencje co do wielkości? 75
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Wieszający się system, wypalenie ekranu, duża poświata przy napisach (wiem że najlepszy do tego jest oled ale jednak stawiam na minileda, jeżeli bęzie lepiej niż przy zwykłym LED to już będzie duży plus)
19. Preferencje co do marki? Nie mam
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? Nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 10,000zł ale jestem w stanie rozważyć droższe TV
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? Tak
23. Jakie będzie źródło dźwięku? TV - nie jestem audiofilem wiec na dźwięk nigdy nie zwracam uwagi, chyba ze bedzie baaardzo zły to nie widzę problemu dokupić jakiś soundbar.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Panasonic wówczas miał bardzo dobre modele.
Więc trzeba bardzo dobry model - ale mieć jeszcze więcej radości.
Aby nie mieć obaw powidoków, mini led tv to świetna technologia do tych potrzeb.
Z klasie cenowe masz świetne modele :
  • 85C845 za 8899 zł z pełnym pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł plus montaż i dostawę.
  • 85C855 za 11.000 zł z pełnym pakietem
Mają wszystkie HDRy, wszystkie aplikacje, matrycę VA z odświeżaniem 144Hz plus bardzo dobry dźwięk w klasie.
Dobry dźwięk przy filmach z mocnych aplikacji - ma znaczenie.
Masz dużą jasność i tak wymagającą kalibracji, więc nie musisz zasłaniać okien.

Zrealizują wszystkie potrzeby i oczekiwania oraz polepszą jakość tego co miałeś i będą mieć zdecydowanie lepsze możliwości .
A to zakup na lata więc wielkość przy tej jakości zrobi dużo, dużo radości każdego dnia.

Kiedy planujesz zakup ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sorry
Masz mini led
  • 75C805 za 6799 zł z pełnym pakietem
  • 75C845 za 7299 zł z pełnym pakietem
  • 75C855 za 9299 zł z pełnym pakietem.

Jaka to miejscowość ?

Do góry