Nowy TV, 50hz

nUnU

New member
Witam !
Mam takie pytanie, planuje zakup ps3 oraz nowego telewizora i teraz mam pytanie:
Czy na plazmach i LCD w 50HZ działają gry na ps3? bo np. na CRT 50 hz nie działają.

pkomp

New member
brednie i stek bzdur w dodatku piszesz o rzeczach które kompletnie nie maja ze sobą nic wspólnego - gry działają WSZĘDZIE

nUnU

New member
gry na ps3 czy xboxa nie działają na CRT w 50hz... przynajmniej większość, tylko pare gier działa na crt 50hz, i nie wiem jak jest na np. LCD

janusz

New member
Bez reklam
Nie mam PS3, ale na pewno nie chodzi o odświeżanie tj. ilość Hz, to nie ma wpływu na odbiór to tylko funkcja TV zwiększająca płynność obrazu. Gry mogą nie działać z uwagi na rozdzielczość, jeżeli w PS3 rozdzielczość gry jest większ niż 576p to na starym CRT nie będzie obrazu (tak jak w telewizji, przy sygnale HD telewizor CRT nie odbierze).
Przy zakupie telewizotra nie musisz uważać, chyba nie ma już w sprzedaży plasm i LCD które nie odbierają sygnału HD, jeżeli będzie Full HD to osiągnął maksymalną rozdzielczość, jeżeli HD Ready to wszystko odbiorą, tyle, że przy rozdzielczośći 1080 przeskalują do 720p.

pkomp

New member
ciekawe to to że nie rozumiesz co czytasz - pisałem że nie trafiłem na grę na ps3 która nie działa w 576p - nie obchodzi mnie że nie masz ps3 bo nie tego tyczy problem tylko tego co kolega wyżej napisał

jesli nie działa to należy grzebać w ustawieniach ps3 BO NAPEWNO DZIAŁA W 576p !!! nie słyszałem o żadnej grze która by w tym trybie nie działała(to że działają gorzej owszem)

Do góry