Nowy soft do D8000

jacek375

New member
Coś Samsung zapomniał o UE46D8000!!! Dawno nie wydał nowego softu dla tego modelu, ostatni to 1021.2.
Dlaczego, ktoś wie?

Ostatnia edycja:

farba

New member
Co mieliby softowo poprawiać w tym modelu? Coś nie hallo z twoim TV, czy pragniesz aktualizacji bo jesteś ich kolekcjonerem?

Yankee

New member
Co mieliby softowo poprawiać w tym modelu? Coś nie hallo z twoim TV, czy pragniesz aktualizacji bo jesteś ich kolekcjonerem?

Dla przykładu mogliby poprawić działanie modułu dostępu polsatu gdyż nie działają wszystkie TVNy (SD).
Dotyczy to też innych modeli szajsunga D7000 także.

A oto dzisiejsza nic nie wnosząca w sprawie odpowiedź pracowników Samsunga:

"Szanowny Kliencie
W imieniu firmy Samsung, serdecznie dziękujemy za kontakt.
W odpowiedzi na zgłoszenie pragniemy poinformować:

Na obecną chwilę nie ma rozwiązani na podłączenie modułu cyfrowego Polsatu. Sugeruje aktualizować odbiornik, jak tylko pojawią się jakieś nowe wersje oprogramowania. Możliwe że w kolejnych wersjach zostanie poprawiona kompatybilność urządzeń.

Z chęcią udzielimy odpowiedzi na ewentualne następne pytania.

Z poważaniem

Jakub Krężel
Centrum Obsługi Klienta
Samsung Electronics Polska Sp. z o. o.
tel: 0 801 1SAMSUNG
0 801 172 678 (pon.-pt. 8-19, sob. 8-16)
www.samsung.pl
"

Z powyższego wynika, że sprzęt nadaje się do zwrotu w związku z niezgodnością towaru z Umową.

Ostatnia edycja:

Yankee

New member
a o to kolejna idiotyczna odpowiedź samsunga:

"Szanowny Kliencie
W imieniu firmy Samsung, serdecznie dziękujemy za kontakt.
W odpowiedzi na zgłoszenie pragniemy poinformować:

Nasza firma udostępnia gniazdo CI+ o standardzie ogólnoświatowym, więc zgodność modułów zależy od przestrzegania standardów dla tego złącza. Obecnie nasze odbiorniki z 2011 roku (seria D) uzyskały certyfikację na moduły N na kartę. Natomiast odbiorniki z 2012 roku (seria ES) na moduły N na kartę i Cyfry +. W związku z tym, że Cyfrowy Polsat nie współpracuje z naszą firmą w kwestii certyfikowania naszych odbiorników dla ich modułów nie jesteśmy w stanie zapewnić, że wszystkie funkcje takiego modułu będą działały prawidłowo z naszymi telewizorami.

Z chęcią udzielimy odpowiedzi na ewentualne następne pytania.

Z poważaniem

Robert Grądzki"

Co o tym wszystkim sądzić ? Raz piszą że mam aktualizować oprogramowanie a raz że nie sa wstanie zapewnić działania wszystkich funkcji modułu polsatu, gdyż telewizory nie sa "certyfikowane" przez operatora.
A od kiedy to telewizory są certyfikowane przez operatorów? Jak ja kupowałem tv to ani słowa nie było na temat jakiejś pseudo certyfikacji która tak naprawdę jest wyłącznie umową barterową polegająca na wzajemnej reklamie.

Będę ich nękał codziennie mailami :) nie popuszczę.
a na koniec jak mnie wkurzą to oddam im ten telewizor jako niezgodny z umową.

jacek375

New member
To gniazdo gniazdo CI+ w serii D nie "współpracuje" z modułem cyfry+?
Do końca roku mam jeszcze "n-kę" ale po wygaśnięciu umowy, chciałem właśnie przejść na cyfrę z modułem, i co nie da rady?

A jak uruchomić SamyGO na D8000?
A Hbbtv też ruszy?

Ostatnia edycja:

jacek375

New member
No i jest!!!!!!
Wsparcie dla UE46D8000YS

Jeszcze nie instalowałem, wiecie jakie zmiany są w nowym sofcie?

Przez internet nie idzie zaktualizować tylko USB

PS
Zaktualizowałem, ale jakoś nie widzę nic nowego

Ostatnia edycja:

anfon

New member
witam,

w temacie aktualizacji to jedynie co spostrzeglem to dodatkowe opcje dzwiekowe. Mnie natomiast nurtuje cos innego. Obecnie na rynku sa tv samsung ktore maja wsparcie myszki i kliawiatury, a w dodatku sa tansze. ytalem w serwisie w tym temacie. ale powiedzieli ze dla naszych tv nie bedzie takego wsparcia. i to jest wkurzajace, bo tv cene trzyma nadal

katharsis

New member
mogli by informować co zmienili a tak nawet google nic na ten temat niewie;/ no cóż jutro się wgra i zobaczymy czy coś się zmieniło

Yankee

New member
numerek się zmienia - i to nam powinno wystarczyć.
W sumie żeby sobie klient nie myślał że support olewa ich produkt to czemu nie wypuszczać tego samego softu co jakis czas ze zmienionym tylko numerkiem ? :)

Pojawił się nowy firmware T-GAP8DEUC-1027.1 i z opisu wynika że działa HBBTV. Czy ktoś może to potwierdzić? Do pobrania w linku w 9 poście tego tematu.

Ostatnia edycja:
Do góry