Nowy Philips Telewizor OLED754 z SAPHI i HDR10 +, Dolby Vision, Dolby Atmos i Alexa

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nowy Philips Telewizor OLED754 z SAPHI i HDR10 +, Dolby Vision, Dolby Atmos i Alexa

55OLED754_12-_FP-global-001

Philips 2019: 55OLED754 und 65OLED754
Wkrótce więcej danych.
Cena rewelacyjna,

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
podejrzewam że ma dobrą cenę bo ma system saphi a telewizory które go mają nie są przesadnie drogie:) kiki pytam czy masz na stanie Philips 58pus6504/Samsung 58ru7102/Panasonic 58gx700e/TCL 60EP660?jeśli nie to warto postarać się o te modele,są w akceptowalnej cenie i będę polecał przy okazji sam kupię któryś pod koniec roku bo mój mi już siada

Ostatnia edycja:

brodacz

Active member
Bez reklam
Czy poza systemem różni go jeszcze coś technicznie od 804? Bo jeśli różnica w cenach ma być tysiąc lub więcej to trzeba mocno przemyśleć.

brodacz

Active member
Bez reklam
Ale ja nastawiam sie na nowy model. Zatem albo 804 albo 754. Wszystko zależy od cen i różnic bo z androida będę musiał korzystać choćby jako oddzielnej przystawki.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Można już zamawiać. Obecnie są w specjalnej ofercie.
Jutro będą opisane formy do własnego wyboru - rodzaju zakupu.

Masterjam

Klub HDTV.com.pl
VIP
Czekałem na TCL C715 - po opiniach zrezygnowałem, LG 49NANO863 - ciężko z dostępnością tej wielkości. Czy przy zwiększeniu budżetu warto zainteresować się tym modelem na kolejne minimum 5 lat ? Cena 5000 zł jest już akceptowalna .

SDman

Banned
Czekałem na TCL C715 - po opiniach zrezygnowałem, LG 49NANO863 - ciężko z dostępnością tej wielkości. Czy przy zwiększeniu budżetu warto zainteresować się tym modelem na kolejne minimum 5 lat ? Cena 5000 zł jest już akceptowalna .

Moim zdaniem, tak.
Jego największym konkurentem jest LG B9. LG ma zdecydowanie lepszy system.
Ważniejszy jak dla mnie jest sam obraz, LG B9 porównywany 1:1 z Philipsem 754 na programach TVP1,2 HD przegrywa w skalowaniu obrazu w sposób znaczący.
Philips podciąga materiał do 4k znakomicie jest ostrzejszy oglądanie z 2 metrów było wyraźnie lepsze niż na LG B9.
Ambilight jest wspaniały mimo, że po Philipsie 9664 z Ambi od 7 lat mam Plazmę -musiałem z tyłu dać podświetlenie na pilota bo nie mogłem oglądać TV bez tylnego podświetlenia.

Cenę możesz jeszcze zbić w tzw. "dwuzakupie" -polecam

Masterjam

Klub HDTV.com.pl
VIP
Co znaczy "dwuzakupie" ? :)

Właśnie go porównywałem z LG B9 bo są po 4400 zł , ale to już "stary" model i to jest już chyba wietrzenie magazynów. Skoro LG NANO kosztuje 3700 zł to już niedaleka droga do Oleda

SDman

Banned
Czyli np w E..RTV jest za 4999 + coś za 300 biorącego udział w promocji i masz go za 4999+300-500 czyli 4799 i ten drugi przedmiot gratis lub na sprzedaż :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie musisz robić zakupów na siłę.
Dla niebieskich masz specjalną ofertę i to z pakietem.
Jeśli się mieści masz też Oleda 55X98 za 3999 zł i 55B9 za 4499 zl I to każdy z pakietem.

Ostatnia edycja:

janunio

New member
Bez reklam
Moim zdaniem, tak.
Philips podciąga materiał do 4k znakomicie. Jest ostrzejszy oglądanie z 2 metrów było wyraźnie lepsze niż na LG B9.
Warto dodać, że soft PHILIPS TV ma od lat najlepszy na rynku system upłynniacza treści video 24 fps.
Ta cecha jest bardzo istotna dla widzów którzy nie akceptują tzw. juddera = klatkowania 24fps.

Do góry