Nowy dylemat

Witam. Jestem nowy i nie obyty w Tym Forum, i może mój problem powinien się ukazać w innym temacie.
Od czerwca jestem posiadaczem PDP 42 ST60.
Stwierdziłem, że to mało w calach po weryfikacji jakości obrazu (wcześniej 42 S20).
Chcę kupić 50 ST60.
I tu :roll:
A może GT 60.
Czy ten ok. 1 tyś. różnicy zrekompensuje jakość ?
Czy certyfikat THX i 24 tyś. stopni gradacji kolorów są warte tych pieniędzy ?
Będę wdzięczny za odpowiedzi.

vinci77

New member
Jeśli obraz, matryca, odświeżanie i menu w tv Ci odpowiadały, wchodź w ten sam model tylko wiekszy, czyli jak piszesz 50. Ja zdecydowalem sie na 55 w budżecie w którym Ty rozważasz GT. Może przeskok z 42 na 55?.. Parametry bedziesz mial zachowane. Nie wiem czy do codziennego odpalenia tv znajdziesz roznicę miedzy ST a GT. Jak pisalem w swoim wątku, to wychodzi wyłacznie w profesjonalnym, mocno zaawansowanych testach gdzie ekran skazywany jest na katusze żeby wycisnać z niego błąd (fail), a nie chwalić jego poprawność.

maderos

Member
Bez reklam
Jesli 55st60 vs 50gt60 to stawiałbym na większy ekran...w tym samym rozmiarze, wybór nie jest prosty, poczytaj było już sporo porównań na temat obu tv.

vinci77

New member
Wyboru duzego nie masz... Na szczescie :) W czerwcu wszedles w 42 i w listopadzie zmiana?.. Mam nadzieje ze nie chodzi o to ze dziecię wbilo w niego widelec.. ;) Jesli 55 za duzy - zostaje 50, dopasuj do budzetu i bierz najlepszy jaki mozesz przy Twojej kasie. Zawsze te tysiąc jak już jeden z kolegów w innym wątku sugerował mozesz przeznaczyć na jakiś drobiazg dla drugiej połowy! A do czego się sklaniasz najbardziej?

Wyboru duzego nie masz... Na szczescie :) W czerwcu wszedles w 42 i w listopadzie zmiana?.. Mam nadzieje ze nie chodzi o to ze dziecię wbilo w niego widelec.. ;) Jesli 55 za duzy - zostaje 50, dopasuj do budzetu i bierz najlepszy jaki mozesz przy Twojej kasie....?
Nic podobnego.
Wcześniej miałem 42S20 (wcześniej S10, i jeszcze wcześniej 37X10 a jeszcze wcześniej CTR 32PG30).
Wszystkie eksploatowane w tym samym miejscu - odległość oglądania.
Po kupnie ST60 i stwierdzeniu jakości obrazu nadszedł niedosyt, przydałby się większy.
Jestem bardziej skłonny do ST, bo nagrywać na HDD nie będę (mam DMR-EH58.
Bardziej mnie interesuje, czy przy GT nie będę miał problemów z Vectrą ? (opisuję w innym wątku) i bardziej brakuje mi 1 HDMI.

Ostatnia edycja:

maderos

Member
Bez reklam
Ani na 42gt20 ani na obecnym 50st60 nie miałem problemów z Vectra. Obecnie mam NC+, także wsio gra.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Do góry