Nowy Amplituner, stare głośiki od KD?

LGmaniak

Member
kabla nie wymieniłęm bo ten który mam teraz podłączony (w tv hdmi arc) to najlepszy z całej trójki kabli HDMI jakie posiadam ale jak bede na chacie to spróbuje zmienic

collider

New member
Bez reklam
Ale sprobuj przelozyc kabel na chwile, nie kupowac nowy. To ze jest najdrozszy i najlepszy nie oznacza, ze nie jest uszkodzony. Przeciez masz inne w domu.

pieniążek1

Active member
Bez reklam
wiesz co, ja bym sprzedal te glosniki zainwestuj w cos nowego a zobaczysz roznice.moze w menu masz gdzies potwierdzenie wybranych ustawien jezeli chodzi o rozdzielczosc

LGmaniak

Member
collider
zmienie kable jak bede na chacie

pieniążek
napewno je sprzedam ale narazie brak funduszy, w pierwszej kolejności musze kupic suba aktywnego bo brak niskich tonów a jak nazbieram kasy to bede rozgladał sie za zestawem głośników. W menu dekodera jak ustawie najwiekszą rozdzielczosć to owszem jest potwierdzenie, wciskam ok ale jak wył i wł dekoder to ustawienie jest zmienione na 560p :(

MKa11

New member
czyli coś jest nie tak z dekoderem, nie z ampli (albo kabel trafiony)

co do suba, jakiej wielkości masz pomieszczenie z tv? bo ja bym raczej skłaniał się do wymiany choćby frontów zamiast suba najpierw.

LGmaniak

Member
pomieszczenie 4x3 tak ze nie za duzy pokój, jak bede wymieniał to raczej 5 głośników odrazu, problem jest tez taki o którym wczesniej nie pisałem ze jak puszczam muzyke lub film na pendrajwie z tv to dzwiek nie gra na kolumnach, musze wyłączyć ampli (reset) z prądu i wł wtedy dzwiek z tv idzie, juz mnie troche to wkurza ale mam nadzieje ze ten kabel hdmi jest trafiony.

Ostatnia edycja:

MKa11

New member
trzeba było wziąć 323, jeden problem mniej ;)
Nie wiem czy do takiego pomieszczenia sub nie będzie przesadą... zwłaszcza jak wstawisz "normalne" głośniki.

collider

New member
Bez reklam
pomieszczenie 4x3 tak ze nie za duzy pokój, jak bede wymieniał to raczej 5 głośników odrazu, problem jest tez taki o którym wczesniej nie pisałem ze jak puszczam muzyke lub film na pendrajwie z tv to dzwiek nie gra na kolumnach, musze wyłączyć ampli (reset) z prądu i wł wtedy dzwiek z tv idzie, juz mnie troche to wkurza ale mam nadzieje ze ten kabel hdmi jest trafiony.

A masz uruchomioną obsługę ARC w opcjach Home Menu?

http://www.roszczyk.com/strony/arc-w-standardzie-hdmi-a-amplituner-bez-obslugi-3d

LGmaniak

Member
a wiec jestem po podmianach kabli i lipa rozdzielczosc zmieniona dalej z lepszej na gorszą, dzwieku z (pena) tez nie podaje na głosniki:( funkcja ARC jest uruchomiona w tv i w ampli, kabel HDMI OUT z ampli jest podłączony pod wejscie hdmi ARC w TV i lipa, dzwoniłem do sprzedawcy ze są takie problemy, powiedział ze moge miec TV nie kompatybilny z Amplitunerem czy to wogóle możliwe, przeciez mam TV w miare wyposażony. Chyba go zwruce bo juz mam dosyć.
MKa11
dlaczego jeden problem mniej by był jak bym wzioł 323?

LGmaniak

Member
Panowie co radzicie, jezeli bedzie mozliwosc zwrotu to oddac czy zostawic sobie? a w przyszłosci dokupic kolumny jak tak to co byscie polecili zeby to grało jak nalezy? koszt w granicy 1500zł dobrze jak by był sub w zestawie. Moc ampli 5x100w1

LGmaniak

Member
troche studiowałę instrukcje i wyczytałem ze :
*użyj przewodu High Speed HDMI Cable.Funkcja ARC moze nie dzialać poprawnie z innymi kablami. czy tzn ze musi byc kabel hdmi ale wersja jakas High Speed?

MKa11

New member
bez przesady, większość kabli jest w stanie działać do standardu 1.4, coś chyba nie tak z ustawieniami, no chyba że faktycznie "niekompatybilny" sprzęt.
a uwaga dotyczyła audio z usb (w pionku z pena) ;)

LGmaniak

Member
bez przesady, większość kabli jest w stanie działać do standardu 1.4, coś chyba nie tak z ustawieniami, no chyba że faktycznie "niekompatybilny" sprzęt.
a uwaga dotyczyła audio z usb (w pionku z pena) ;)

no niby tak, ale jak film zarzuce z tv to tez dzwieku nie ma, z tym dzwiekiem to chyba kupie optyka i połacze tv z ampli i bedzie chyba git a co do tej rozdzielczosci to sprzedawca mówił ze dekodery polsatu tak mają ze z N i Cyfrą nie ma takich problemów

Do góry