Witaj kolego gemini4all. Dosłownie kilka dni temu kupiłem AV Onkyo tx rz 740 w kolorze srebrnym. Jeżeli jesteś zainteresowany to zapraszam do kontaktu . A dlaczego chce sprzedać nówkę sztukę?, już wyjaśniam. Podobnie jak Ty jakiś czas temu uznałem ,że czas na zmiany. Chciałem kupić nowy AV przede wszystkim dla nowych kodeków audio, Dolby Atmos i DTS X. I rozważałem zakup Onkyo tx rz740 i txrz830. W między czasie na pewnym znanym portalu znalazłem pótoraroczny zestaw Denona (AV X4000, PMA-720AE, DCD-720AE i DNP-730AE) za wiele mniejsze pieniądze niż chciałem przeznaczyć na nowy AV. Pomyślałem, że będę miał fajny zestaw stereo a amplituner sprzedam. I wtedy dołożę parę złotych do amplitunera którego sobie wypatrzyłem. Wcześniej miałem Onkyo tx nr807 i grało to naprawdę fajnie. Po zakupie Denona X4000 nie mogłem przyzwyczaić się do jego barwy, brzmienia. Jednak z czasem przyzwyczaiłem się do tego jak on gra. Urzytkowałem go trzy miesiące i wystawiłem na sprzedaż. Najtańsze używane modele jakie można znaleźć to kwoty około 2 tyś zł. i wzwyż. Swój egzemplarz sprzedałem trochę taniej a trwało to dosłownie kilka godzin i znalazł się kupiec. Wielu tutaj zapewne polecało by mi zakup rz830-ki i słusznie. Ale skoro już mam zestaw stereo to po co inwestować w droższy AV. Uznałem że kupię rz740 gdyż oferuje mi funkcjonalność rz840-ki. Sprzedaje dlatego, że jednak Denon gra dla mnie poprosu lepiej. Onkyo rz740 gra jak by to powiedzieć.. bardziej ,,krzykliwie" Żeby nie było rz740-kę kupiłem autoryzowanym sklepie w dobrej cenie.Najtańsze oferty jakie można znaleźć, zaczynają się od 3800zł. Moja oferta trochę przekracza twój budżet ale nie wiele i masz wszystko czego potrzebujesz A nawet więcej. Mianowicie moja cena to 3.200zł i moja przesyłka. Zestaw jest nówka, podłączony i skalibrowany kilka dni temu. W zestawie wszystko co daje producent. Jeżeli jesteś zainteresowany to zapraszam do kontaktu