Witam Szanownych Kolegów i bardzo proszę o podpowiedź, którego wybrać z jakimś małym uzasadnieniem. Poruszałem podobny problem ale nikt mnie nie przekonał rzeczowym argumentem. Do TV mam 3.8 m, ma zawisnąć na ścianie o szerokości 2.30m, obok okna. Jako sygnał mam średniej jakości, analogową kablówkę UPC. Na moim CRT 32" odbiór niektórych kanałów może być, innych tak sobie, generalnie do zaakceptowania. W Maju mają ruszyć z cyfrową kablówką ale jakość...może być niewiele lepsza. Trochę boję się tego, że na 50" będzie bardzo widać słabą jakość sygnału SD z niektórych programów kablówki i, że przytłoczy pomieszczenie. Z drugiej strony 42" wydaje się za mały...a do wydania mam około 4500. Zastanawiam się czy wziąć nowy model 42" czy starszy 50" (PV70 - ok. 4200zł lub ostatecznie PV700 - około 4800zł). Niestety na pośrednie wielkościowo mnie nie stać (46PY80). Bardzo proszę o rzeczowe rady i z góry BARDZO dziękuję... robiw
Poniżej prowizoryczny rysunek salonu z jadalnią i miejscem przeznaczonym na TV itp...
Poniżej prowizoryczny rysunek salonu z jadalnią i miejscem przeznaczonym na TV itp...
Attachments
Ostatnia edycja: