Witam Wszystkich 
Na wstępie życzę wszystkim Wesołych Świąt i hucznego Sylwestra
Mój mały komentarz: tak jak napisałem w temacie, granicą max jest 2300 PLN i jest ona nie do ruszenia, to samo tyczy się wymiarów dotyczących wysokości TV (do 550 mm z podstawą) bo niestety ogranicza nas wnęka czyli 32 cale to maksimum
Zależy mi na jakości zarówno wykonania jak i obrazu. Podstawą dla mnie jest dobre skalowanie z SD, a w przyszłości (niedalekiej) TV będzie odbierane tylko cyfrowo ale naziemnie ponieważ nikomu w domu nie potrzeba ani C+ ani N ani Polsatu
Ważne aby TV posiadało USB z dobrą obsługą filmów i napisów do nich
Co do marki to hmm, to nie ma wielkiego znaczenia ale jedyne czego wymagam to trwałości sprzętu ponieważ nikt w domu nie będzie wymieniał TV co 2 a nawet 3 lata. Po drodze zaświtała mi marka Sharp i Toshiba
Okazyjnie będzie podłączany laptop po HDMI (filmy, może jakaś gra)
P.S
Mile widziane jest LEDowe podświetlenie
oraz ankieta:
1. Odległość od ekranu: 2,5 – 3 m
2. Jak słońce świeci w pokoju: Średnio
3. Jak duży jest pokój: 4 x 3,5 m
4. Preferowana technologia: Dowolna
5. Jaki masz obecnie telewizor: Kineskopowy, jakiś Trillux, 21 cali
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: Seriale, rozrywka, wiadomości, czasami film i sport
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: i tak i tak
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: Słabe światło
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: Coś pomiędzy i tym i tym
10. Matryca błyszcząca czy matowa: Raczej matowa, ze względów oświetleniowych
11. Preferowana wielkość telewizora: Tylko i wyłącznie 32 cale ze względu na wielkość wnęki
12. Preferowana marka: Najlepsza dostępna, gdzieś świta mi najbardziej Sharp
13. Czego nie lubisz w telewizorach: Skrajności czyli albo wyblakłych kolorów albo zbyt mocnych
14. Jakie urządzenia będą podłączone: Na pewno antena siatkowa z możliwością odbioru cyfrowej naziemnej telewizji
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 100% TV
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: Generalnie na wprost ale czasami zdarza się lekko z boku ale nigdy pod dużym kątem
17. Czy ważne jest wifi: Nie musi być ale mile widziane
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: Jeżeli będzie możliwość to tak.
19. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora: Jeżeli będzie możliwość to tak
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD: w miarę możliwości tak
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: Tak
22. Ma mieć 3D: Nie
23. Ma mieć slot na karty SD: Nie musi
24. Ma mieć tuner DVB-T: Tak
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: HDMI, USB, Antena siatkowa
26. Jaki masz sygnał: Cyfrowy i analogowy (naziemny)
27. Ma stać czy wisieć: Stać
28. Ile programów HD: na razie brak
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Na czym najbardziej Ci zależy: żywe naturalne kolory, w miarę równomierne podświetlenie, dobre skalowanie z SD, jak najlepsza obsługa multimediów z USB wraz z napisami oraz wymiary TV czyli maksymalna wysokość z podstawą do 550 mm
31. Ile osób ogląda: 1-2
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 1-4 h
33. Jaka klasa cenowa: 2000-2300
Za wszelkie porady z góry dziękuję
Na wstępie życzę wszystkim Wesołych Świąt i hucznego Sylwestra
Mój mały komentarz: tak jak napisałem w temacie, granicą max jest 2300 PLN i jest ona nie do ruszenia, to samo tyczy się wymiarów dotyczących wysokości TV (do 550 mm z podstawą) bo niestety ogranicza nas wnęka czyli 32 cale to maksimum
Zależy mi na jakości zarówno wykonania jak i obrazu. Podstawą dla mnie jest dobre skalowanie z SD, a w przyszłości (niedalekiej) TV będzie odbierane tylko cyfrowo ale naziemnie ponieważ nikomu w domu nie potrzeba ani C+ ani N ani Polsatu
Ważne aby TV posiadało USB z dobrą obsługą filmów i napisów do nich
Co do marki to hmm, to nie ma wielkiego znaczenia ale jedyne czego wymagam to trwałości sprzętu ponieważ nikt w domu nie będzie wymieniał TV co 2 a nawet 3 lata. Po drodze zaświtała mi marka Sharp i Toshiba
Okazyjnie będzie podłączany laptop po HDMI (filmy, może jakaś gra)
P.S
Mile widziane jest LEDowe podświetlenie
oraz ankieta:
1. Odległość od ekranu: 2,5 – 3 m
2. Jak słońce świeci w pokoju: Średnio
3. Jak duży jest pokój: 4 x 3,5 m
4. Preferowana technologia: Dowolna
5. Jaki masz obecnie telewizor: Kineskopowy, jakiś Trillux, 21 cali
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: Seriale, rozrywka, wiadomości, czasami film i sport
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: i tak i tak
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: Słabe światło
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: Coś pomiędzy i tym i tym
10. Matryca błyszcząca czy matowa: Raczej matowa, ze względów oświetleniowych
11. Preferowana wielkość telewizora: Tylko i wyłącznie 32 cale ze względu na wielkość wnęki
12. Preferowana marka: Najlepsza dostępna, gdzieś świta mi najbardziej Sharp
13. Czego nie lubisz w telewizorach: Skrajności czyli albo wyblakłych kolorów albo zbyt mocnych
14. Jakie urządzenia będą podłączone: Na pewno antena siatkowa z możliwością odbioru cyfrowej naziemnej telewizji
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 100% TV
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: Generalnie na wprost ale czasami zdarza się lekko z boku ale nigdy pod dużym kątem
17. Czy ważne jest wifi: Nie musi być ale mile widziane
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: Jeżeli będzie możliwość to tak.
19. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora: Jeżeli będzie możliwość to tak
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD: w miarę możliwości tak
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: Tak
22. Ma mieć 3D: Nie
23. Ma mieć slot na karty SD: Nie musi
24. Ma mieć tuner DVB-T: Tak
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: HDMI, USB, Antena siatkowa
26. Jaki masz sygnał: Cyfrowy i analogowy (naziemny)
27. Ma stać czy wisieć: Stać
28. Ile programów HD: na razie brak
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Na czym najbardziej Ci zależy: żywe naturalne kolory, w miarę równomierne podświetlenie, dobre skalowanie z SD, jak najlepsza obsługa multimediów z USB wraz z napisami oraz wymiary TV czyli maksymalna wysokość z podstawą do 550 mm
31. Ile osób ogląda: 1-2
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 1-4 h
33. Jaka klasa cenowa: 2000-2300
Za wszelkie porady z góry dziękuję