Nowe Plazmy Panasonica 2008:MODEL TH PZ80e,PZ85e i PZ800e !

StaniB

New member
Firma Panasonik planuje jeszcze w tym roku sprzedaz nowych modeli plazm.W Szwajcari juz sa w sprzedazy.W niemczech Panasonik zaczyna sprzedaz nowego modelu Full Hd w polowie kwietnia 2008 ( TH 46PZ85e).Kontrast we wszystkich nowych modeli Full HD ma wynosic 30.000 :1. Kontrast dynamiczny 1.000000:1.Co jeszcze nowego?,czego brakowalo w modelach PZ70e i PZ700e to system 24p.

Ostatnia edycja:

ArtS007

New member
Bez reklam
Bardzo proszę o tworzenie nowych wątków tylko w razie konieczności. O nowościach Panasonika można pisać w jednym wątku.

ArtS :)

Mabri

New member
W tym drugim wątku to dyskusja raczej toczy się o tym gdzie i za ile można kupić pv80.
Ja osobiście bardzo czekam na nowe modele fullHD. Mam nadzieję, że będzie to udana seria.

mirecore

New member
też uważam że bez sensu ten wątek - skoro pierwszy jest już tak rozbudowany i padały w nim pytania o 800 i FullHD wystarczyłoby w tamtym wątku odpowiedzieć na pytania...

StaniB

New member
Panowie,
Moim zdaniem seria PV a seria PZ to dwa inne modele Panasonica.Seria PV jest HD a seria PZ to Full HD TV.I naprawde jest tak duzo informacji na temat tych modeli ze mozna spokojnie zajac sie dwoma forum.Ja osobiscie tez czekam az seria PZ, wreszcie wejdzie na rynek, bo tak jak juz wspomnialem w Szwajcari juz jest. Do Francji i Belgi ma wejsc pod koniec kwietnia,a na rynek niemiecki i polski pod koniec maja (czerwca).Cena w necie modelu TH-46PZ85e jest juz mi znana.Ale co z modelem PZ800e?? czy cena bedzie podobna jak na rynku Szwajcarskim?? Jezeli tak to moim zdaniem bardzo przyzwoita cena!!!!
Pozdrowienia dla wszystkich fanow Forum !!!Czekan na nowe informacje o modelach PZ.

StaniB

New member
Panasonica 46PZ85e (Full HD) mozna juz w niemczech zamawiac w necie.Okres czekania na ten model wynosi cztery tygodnie.Cena w necie 1750 euro.Wczoraj pytalem sie w MM za ile bedzie ten model u nich sprzedawany?Cena w MM ma wynosic w euro (2200.),ale nie umial mi powiedziec dokladna date kiedy bedzie mozna u nich zakupic ten model Panasonica.

Sansei6

Member
Bez reklam
Założyłem wcześniej bodajże, wątek o tych plazmach, ale że nazwałem je PY80 to jakoś nic się za bardzo nie ruszyło, no cóż może tu będzie lepiej, bo jak sądze tak u nas siębędą nazywały te modele? - PZ -> PY
Ponoć mogą do nas trafić już na początku kwietnia, oby bo mam chrapkę na takiego, jeśli cena by była rozsądna. Ogólnie to zapowiada się dośc mocno, może nawet detronizacja Pioneera ;) :D

StaniB

New member
Sansei6 jezeli ta nowa plazma Panasonica jest naprawde taka super jak Panasonic zapowiada,to napewno w pewnym stopniu bedzie to konkurencja dla Pioneer,ale poczekamy...........zobaczymy...... kto wie? A moze te numerki z tym kontrastem itp,to tylko reklama dla Panasonic?!Ale cos prawdy musi w tym byc? ,prawda?....Pozdrawiam.

Sansei6

Member
Bez reklam
Dokładnie, sam już się nie mogę doczekać, czy to co jest na papierze przełoży się i jak się przełoży na faktyczny "efekt naoczny". No i przy tych zawieruchach odnośnie przyszłości plazm Pionka... Panasonic moim zdaniem mocno urasta ;)

Gozel

New member
Warto przeczytac test plazmy panasonica PV80. Daje nam ona obraz jak będzie wyglądała nowa seria plazm full-hd Panasonica. Czeka nas raczej ewolucja plazm panasonica, usprawienie pewnych elementów (24p, nieco lepsza czerń, jak dla mnie ładniejszy design, lepszy drugi plan itp.), ale pionka raczej panasonic nie zdetronizuje pod względem jakości. Trudno zresztą sie dziwic. To nie ta sama klasa cenowa....

StaniB

New member
Gozel jeszcze w tym roku Pionek rusza ze swoja nowa oferta!Modelem PDP-LX5090H no i cena ma byc tez nie az tak wysoka bo od 3.300 euro.Podobno te modele beda tylko 64mm szerokie.To zobacz jak u Panasonica ceny spadaja to i inne firmy tez zlatuja z cenami.Na rynku swiatowym udzial Panasonica w produkcji plazm na rok 2007 to 32,7 % a Samsunga 28,8% ,A udzial Pioneer to zaledwie 4,2%.Teraz Panasonic wybudowal czwarta fabryke plazm w Amagasaki i dzieki niej chce powiekszyc swoja produkcje o jakies 10%.Wiesz jaka jest cena produkcji ekranu plazmy 50 `u panasonica....??,to zaledwie 590 $ a 52-LCD,koszt produkcji to 934 $.I to nie zadna tajemnica,Panasonic rozmawia o tym otwarcie bo jek sam twierdzi ze u nich koszt produkcji musi jeszcze bardziej spasc !Hmmmm moze i im sie to uda.Ale teraz wiem dlaczego LCD sa takie drogie a zwlaszcza te 52.

Ostatnia edycja:

ArtS007

New member
Bez reklam
Koszt produkcji to niestety tylko część składająca się na cenę końcową. Dochodzą koszty prac rozwojowych, logistyki, serwisu, marketingu. Na koniec musi być jeszcze jakiś zysk. Podatki i inne tego typu sprawy pominę, jako oczywiste. Oczywiście, im większa skala sprzedaży, tym pewne koszty bardziej się rozkładają i cena może być niższa.

ArtS :)

StaniB

New member
Abmessungen (B x H x T)
px.gif
116,8 x 73,8 x 9,3 (ohne Fuß) (cm)
px.gif
px.gif
px.gif
px.gif
Hauptfarben
px.gif
Klavierlack-Schwarz
px.gif
px.gif
px.gif
px.gif
Abmessungen Standmodell (BxHxT)
px.gif
116,8 x 79,2 x 38,7 (mit Standardsockel) (cm)
px.gif
px.gif
px.gif
px.gif
Gewicht
px.gif
35 (Display) / 39 (mit Sockel) (kg)
px.gif
px.gif
px.gif
px.gif
Stromverbrauch
px.gif
maximal 470 (W)
px.gif
px.gif
px.gif
px.gif
Durchschnittlicher Stromverbrauch
px.gif
387 (W)
px.gif
px.gif
px.gif
px.gif
Stromverbrauch (Standby)
px.gif
0,4 (W)
px.gif
px.gif
px.gif
px.gif
Netzspannung
px.gif
220 - 240 (V)
px.gif
px.gif
px.gif
px.gif
Betriebstemperatur
px.gif
0°C - 35°

Czy moze mi ktos powiedziec,czy Panasonic 46PZ85e nie pobiera za duzo pradu? jak na ta wielkosc??? Pioneer 508XD pobiera 364 W a Panasonic 470W ?Dlaczego ? Czy wszystkie Full Hd pobieraja wiecej pradu? czy Panasonik to wyjatek?

Ostatnia edycja:

Deimos

Banned
No niestety Panasonic jest łakomy na prąd, a model 50 calowy z serii PZ85E będzie pobierał max. 690 Wat...
A pierwsza cena jaka pokazała się na ten model - to ponizej 1700$

Ostatnia edycja:

StaniB

New member
Samsung PS-50P96FD Full HD potrzebuje 520 W.A moze prad w Japoni bardzo tani jest :grin: .Jezeli Panasonic 50PZ85 potrzebuje tylko......naprawde tylko.....690 W !

Ostatnio edytowane przez moderatora:

jtd

New member
Bez reklam
Moja 60 calowa plazma FullHD pobiera pobiera max 513 W i myslicie, ze jestem z tego zadowolony? Wrecz przeciwnie, bo pobor pradu przeklada sie na jasnosc ogolna panelu. Ja z mojej plazmy pod tym wzgledem nie jestem zadowolony. Wolalbym zeby pobierala np. 690 W i swiecila jasniej w dzien, bo brakuje jej tej jasnosci.

StaniB

New member
Jtd, to jak na 60-to bardzo malo pobiera pradu!!!!!!!!!Ale Pioneer to ma wlasnie, ze mala pobiera pradu.I jak Ty mozesz byc nie zadowolony z Pioneerka i to z 60 !?? Napewno kazdy sni o takim cacku!!!! Gdyby wlasnie nie ta cena :( .Pozdrawiam.
P.S.Panowie dzis sa wlasnie moje urodzinki i postanowilem ze zamowie Panasonica TH-46PZ85E,chcialem 50-ale kupie jeszcze wieszak na sciane co mozna jego rozsciagac i sterowac na lewo i na prawo(a jest to vogels EFW 6445 ) i bedzie super!!! Tego nowego Panasonika dostane w polowie kwietnia,a wiec licze juz dni!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:

supmario

Klub HDTV.com.pl
VIP
Prosze z góry nie denerwować sie na moje pytanie: jestem obecnie posiadaczem plazmy Samsunga i myśle o zamianie na Panasonica. Czy są jakieś zasadnicze różnice w modelach TH46PZ85E, TH46PY85P, TH46PY80P. Na Allegro opisy są zdawkowe i ciężko uchwycić różnice.

Do góry