Nowe playery Emtec Movie Cube

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Na zachodzie są w sprzedaży od kilku tygodni, na naszym rynku jeszcze się chyba nie pojawiły.
To już nie są klasyczne "cube", bo zmieniono kształty obudów. Udogodnieniem i ciekawostką są niewielkie wyświetlacze na przednim panelu

Emtec Movie Cube V120H:
Video - AVI, MKV, MPG, MP4, MPG/TS, MOV, VOB, DAT, IFO, WMV, RM, RMVB
Audio : MP3, WMA,OGG, FLAC, WAV
Photo : HD JPEG/JPG, BMP
Video codecs : MPEG1, HD MPEG2/4 SP/ASP, Xvid, WMV, H.264, MP, HP, RM/RMVB8/9/10
Audio codecs : MP3, OGG, AC3
Subtitles : SSA, SMI, SRT, SUB, IDX + SUB

Memory card reader : SD/SD-HC/MMC 2 USB host, HDMI 1.3, Ethernet (RJ45) 10/100, opcjonalnie WiFi 802.11 b/g/n, wyjście optical jack, composite A/V, component Y/U/V jack.

Model V800H to ten sam player, co wyżej, ale z tunerem DVB-T i recorderem. Oczywiście tuner jest Free-To-Air, nie ma żadnego modułu CI.

Obydwie wersje są sprzedawane z dyskami 500GB, 750GB, 1TB, 2TB.

Wersja V120H z dyskiem 500G kosztuje od 179 do 199 euro
Wersja V800H z takim samym HDD od 239 euro.

Tutaj jest pełna specyfikacja: http://www.emtec-international.com/PDF/fiches/V800H_EN.pdf

Ostatnia edycja:

pastel

New member
Witam! Mam ten Movie Cubie V800H i mam problem. Mianowicie posiadam też TV LG 42SL8000 i po podłączeniu anteny do Cube'a (lub zapętleniu) nie wyszukuje mi żadnego kanału. Nie mogę też nic nagrać, bo nie mam w TV AV-OUT. Czy jest jakaś inna metoda, żeby nagrać coś z TV, no i dlaczego nie wyszukuje mi żadnego kanału po podłączeniu anteny (kablówka)?
Pozdrawiam!

P.S. Mam jeszcze odtwarzacz DVD, które ma to wyjście TV AV-OUT, może ewentualnie jakoś przez to da się nagrywać...

Ostatnia edycja:

Kirek50

Moderator
Bez reklam
dlaczego nie wyszukuje mi żadnego kanału po podłączeniu anteny (kablówka)?

Bo urządzenie jest wyposażone w tuner DVB-T, który odbierać może tylko naziemną telewizję cyfrową. Jeżeli masz kablówkę cyfrową, to do tunera kablówki podłączasz kabelki do audio i video out, natomiast do Cube'a audio i video in i nagrywasz. Jeżeli masz kablówkę analogową to musisz przejść na cyfrową lub podłączyć dowolny tuner analogowy.

Ostatnia edycja:

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Może jakieś są, ale w przypadku playerów HD chyba nie spotkałem. Były tunery analogowe w starszych playerach typu NMT, ale ich chipsety nie obsługiwały HD.

bomen

New member
Jeśli to nie musi byćEmtec, to zerknij na ACRyan PlayOn!DVR. Humanmedia sprzedaje wersję z hybrydowym tunerem TV: cyfrowym DVB-T i analogowym (kod ACR-PV75100)

pastel

New member
Kirek50 dzięki, "naprostowałeś" mnie... kablówka jest analogowa, ale po tym tunerze analogowym pewnie obraz będzie słaby, więc sobie odpuszczam (po co się cofać). Pozostaje więc zainwestować w lepszą TV, a z tego dekodera polsatu czy "n" będzie to szło podłączyć razem z Movie Cube - oglądać i nagrywać ?

Kirek50

Moderator
Bez reklam
a z tego dekodera polsatu czy "n" będzie to szło podłączyć razem z Movie Cube - oglądać i nagrywać ?

Tylko w jakości SD, a nie HD, bowiem nie ma jak wprowadzić sygnału HD. Taka zabawa może być z użyciem pewnego odtwarzacza, który ma się pojawić za parę tygodni i będzie miał komponentowe złącza "in". ZAGG | ZAGGbox System Specifications | Digital life center.

Łączysz wtedy wyjście komponentowe dekodera n lub innego z wejściem komponentom do Zaggboxa i masz teoretycznie nagranie 1080i.

To samo można zrobić z pośrednictwem komputera i takiej skrzyneczki. http://www.hdtv.com.pl/forum/496542-post8.html

Albo wydać tysiąc dolców na taką skrzyneczkę, której zdjęcie jest poniżej informacji o Hauppage i zgrywać (gdy zabezpieczenia pozwolą) HDMI-HDMI.

Niestety (albo stety) w niektórych krajach poważnie traktują prawa, które mówią o ochronie praw autorskich. No, ale my przecież piszemy tu o kopiowaniu wyłącznie dla siebie, w ramach tzw. dozwolonego użytku :)

Do góry