TV CRT 32" - co kupić, żeby nie żałować za rok lub dwa?

Witam Wszystkich serdecznie,
Ten niezdecydowany klient, to ja. Faktycznie, kilka godzin na testach u Pana Krzysztofa wczoraj spędziłem. Powodem, dla którego nie wyjechałem zaś z Olsztyna z 37" kartonem jest trwający w domu remont i związane z nim wydatki, czyli.....zakupy za 1,5 miesiąca !!! Choć szczerze jednak muszę powiedzieć, że finalnej decyzji wczoraj bym nie podjął. Na ostatecznym polu walki pozostały Sharp LC 37 P 50 oraz JVC 37 S 60. Wcześniej w szranki stawało jeszcze kilka innych produktów, m. in. Sharp 37 GA6E, JVC 42 B 50 oraz X 50 a także Panasonic 37 PV 500.
Garść moich obserwacji....:
1. Sharp GD1 na Prezydenta !!!

Tego się nie da opowiedzieć, to trzeba zobaczyć. Nie dziwię się, że ten LCD ma miano referencyjnego, chyba powinien być przechowywany Sevres pod paryżem jako wzorzec LCD
2. Plazma nie dla mnie, chyba, że jest to Pioneer 6 generacji za 20.000 - któś właśnie kupował......no coż, to taki GD1 wśród plazm na moje oko.
3. Sony KLV 32 V 10 E ok, ale świeci jakby go ktoś latarką od tyłu dodatkowo podświetlał, w związku z tym jest nienaturalny.
4. Nieprawdą jest, że Sharp P 50 nie jest HD Ready. Fakt, że nie posiada nalepki z tą informacją wcale go nie przekreśla. Testowaliśmy z Panem Krzysztofem na obrazie HDTV ( zarówno 1080 jak i 720 ) i w wyświetlaniu detali ani trochę nie ustępował JVC z serii S 60 ( a przecież to znacząco większa rozdzielczość ), a na pewno wyprzedzał Sony KLV 32 V 10 oraz Panasonica 37 PV 500
5. Przy sygnale z DVD ( po komponencie ) wszystkie wymienione TV chodzą świetnie, sprawą gustu pozostaje więc wyświetlanie kolorów, etc. Komuś, po prostu dany model nie będzie się podobał i już. Ewentualnie znaczenie może mieć złącze HDMI, jeśli ktoś ma DVD z HDMI to obraz będzie ponoć jeszcze lepszy ( wooow, jeszcze ??? )
6. Przy sygnale z anteny satelitarnej ( nie HDTV ) obraz ostry na każdym z TV ( znowu na czele GD1 ). Znowu więc osobiste preferencje co do pewnych cech każdego z urządzeń.
7. Sygnał ze zwykłej anteny ( nawet nie kablówki )....no żeby wszystkie CRT tak odbierały to świat byłby piękny. To jest normalny obraz, trzeba go oglądać z właściwej odległości, to oczywiste, ale przecież CRT nikt też nie ogląda z 1 m, bo zwymiotuje po 5 minutach. A więc 37" przy 3,5 metra, przy takim sygnale. Dla mnie exctra i jeśli chodzi o wiadomości TVP to więcej mi nie trzeba.
8. Nie kupujcie LCD czy Plasmy bez jej obejrzenia u fachowca takiego jak p. Krzysztof. Do MM czy innego sklepu dla większych lub mniejszych idiotów chodźcie oglądać obudowy. Nic więcej. Nawet znaczna odległość nie uzasadnia nieodwiedzenia jakiegoś fachowca, u którego ceny i tak są niższe niż w jakimkolwiek sklepie sieciowym. Oceny innych traktujcie jako wskazówki, ja kierując się nimi ślepo zdecydował bym się na Panasonica PV 500 i...stękałbym teraz, że nie podobają mi się kolory. Ale to nie znaczy, że nie spodobają się Wam, to nie znaczy, że one są złe. To są właśnie te subiektywne odczucia.
Podsumowując, zobaczyłam wymienione we wstępie modele, nie mogę się zdecydować między Sharpem a JVC, więc poproszę p. Ktzysztofa o pokaz w domu i któreś pudełko na pewno u mnie zostanie

)) ( szybciej, szybciej

)
Panie Krzysztofie, jescze raz dziekuję za świetny pokaz, zostaję pod dużym wrażeniem Pana profesjonalizmu.
Pozdrawiam
Rafał