Nie działa 3d- Samsung 6500

gzkoras

New member
Witam
2 tyg temu zakupilem tv Samsunga 3d 6500 i mam problem odnosnie 3d.... przy próbie konwersji z 2d na 3d nie ma zadnej roznicy po nałozeniu okularów...specjalnych kanałow 3d nie ogl gdyz mam za mała czasze(60cm) i jest slaby sygnał przez co nie odbiera mi niektorych programow Hd w tym jednego 3d (cyfra +) Na dniach wymienie czasze na wieksza ale watpie czy problem tkwi w tym.. bawiłem sie w ustawieniach 3d , cuda robilem i nadal nic...wybieram jakikolwiek program,wciskam przycisk na pilocie 3d , uruchamiam okulary, wybieram z menu konwersja z 2d na 3d i jest zamazany obraz, po nałozeniu okularów obraz jest normalny lecz nie 3d. Dekoder mam ustawiony na 1080i kabel HDMI -.-

Ostatnia edycja:

fula

New member
Witam
2 tyg temu zakupilem tv Samsunga 3d 6500 i mam problem odnosnie 3d.... przy próbie konwersji z 2d na 3d nie ma zadnej roznicy po nałozeniu okularów...specjalnych kanałow 3d nie ogl gdyz mam za mała czasze(60cm) i jest slaby sygnał przez co nie odbiera mi niektorych programow Hd w tym jednego 3d (cyfra +) Na dniach wymienie czasze na wieksza ale watpie czy problem tkwi w tym.. bawiłem sie w ustawieniach 3d , cuda robilem i nadal nic...wybieram jakikolwiek program,wciskam przycisk na pilocie 3d , uruchamiam okulary, wybieram z menu konwersja z 2d na 3d i jest zamazany obraz, po nałozeniu okularów obraz jest normalny lecz nie 3d. Dekoder mam ustawiony na 1080i kabel HDMI, nie wiem w czym twki problem -.-

Okulary trzeba zsynchronizować z telewizorem, opis w instrukcji.
Wewnętrzny tuner odbiera mi kanały HD z astry, astra demo 3D na zwykłej turystycznej 40cm czaszy.

gzkoras

New member
okulary sa zsychnronizowane, zapomnialem o tym dopisac.Co do czaszy to akuratnie mam rozdzielony sygnal na dwa telewizory dlatego jest slaba jakosc sygnalu i potrzebuje wieksza czasze.

Podpucha

New member
Witam
2 tyg temu zakupilem tv Samsunga 3d 6500 i mam problem odnosnie 3d.... przy próbie konwersji z 2d na 3d nie ma zadnej roznicy po nałozeniu okularów...specjalnych kanałow 3d nie ogl gdyz mam za mała czasze(60cm) i jest slaby sygnał przez co nie odbiera mi niektorych programow Hd w tym jednego 3d (cyfra +) Na dniach wymienie czasze na wieksza ale watpie czy problem tkwi w tym.. bawiłem sie w ustawieniach 3d , cuda robilem i nadal nic...wybieram jakikolwiek program,wciskam przycisk na pilocie 3d , uruchamiam okulary, wybieram z menu konwersja z 2d na 3d i jest zamazany obraz, po nałozeniu okularów obraz jest normalny lecz nie 3d. Dekoder mam ustawiony na 1080i kabel HDMI -.-

konwersja z 2D do 3D tak juz ma ze jest praktycznie bez różnicy. Jesli wszystko działa tak jak nalezy na jakimś typowym filmie w 3D np SBS to wszystko działa tak jak nalezy, a czepić mozna sie słabemu efektowi konwersji.

tiki-taki

New member
A może z innej beczki, skoro piszesz że przed założeniem okularów obraz jest zakazany a po założeniu nie to chyba wszystko jest w pożądku .. Nie wziąłeś chyba pod uwagę że ta konwersja z 2d do 3d to tak naprawdę pic na wodę

gzkoras

New member
hmmm no sam juz nie wiem co o tym myslec, czy ta konwersja z 2d na 3d to na prawde tylko chwyt marketingowy ale chyba na to wyglada. Zakupie wiekszy talerz to spr czy chodzą te specjalne programy 3d. Kabel mam bodajze 1.4 - pisze na nim high speed

Do góry