Netgear EVA 9100

ziomek00

New member
Witam, co to jest za Player opłaca się go kupić? Da się do niego włożyć dysk i jaki 2,5 czy 3,5? Jak sobie radzi z filmami full HD?.

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Do tego modelu nie da się włożyć dysku. Z dyskiem 500 GB jest model Eva 9150, łatwa wymiana z kieszenią, można rozbudować do 2 GB. Jest jeden wystawiony z dyskiem (i jeszcze z gwarancją) na Allegro - Full HD MKV YouTube WiFi HDD500GB napisy gwar. (1762620756) - Aukcje internetowe Allegro

Ze wszystkimi filmami HD radzi sobie bez problemu, to player na Sigmie, pod względem sprzętowym taki jak Popcorn Hour C200, tylko bez wyświetlacza. W tej aukcji Allegro jest solidny opis.

Ostatnia edycja:

wiatrak

Active member
Bez reklam
Jeśli już porównujemy EVA9150 do PCH, to do modelu A-110 (poprzedniej generacji); w przeciwieństwie do kukurydzy EVA nie obsługuje bitstreamingu dźwięku HD.

wiatrak

Active member
Bez reklam
Raczej nie; jeśli budżet jest ograniczony to brałbym coś taniego na Realtek'u, nowe są w podobnej cenie.

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Ta oferta Eva 9150 z HDD 500 GB na Allgegro jest za 280 zł. Jeżeli weźmie się pod uwagę fakt, że taki dysk dostosowany do odtwarzaczy multimedialnych (odpowiednia prędkość obrotowa, niski pobór mocy, niska temp.) to około 150 zł, to w przypadku ceny około 300 zł jest to b. opłacalny zakup.

ziomek00

New member
Ta oferta Eva 9150 z HDD 500 GB na Allgegro jest za 280 zł. Jeżeli weźmie się pod uwagę fakt, że taki dysk dostosowany do odtwarzaczy multimedialnych (odpowiednia prędkość obrotowa, niski pobór mocy, niska temp.) to około 150 zł, to w przypadku ceny około 300 zł jest to b. opłacalny zakup.

No wiem, tylko te mkv ac3 brak dts. Czy może tego oprogramowanie najnowsze nie naprawia tego? Może jak sobie kupię lcd z usb to na nim będę oglądał mkv z dts:).

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Co to jest DTS passthrough

Przepuszcza pełny sygnał do zewnętrznego urządzenia dekodującego, np. ampli lub telewizora. Na forum playera goście piszą, że jest: Dolby AC3 5.1 stereo downmix, Dolby AC3 5.1 passthrough, DTS 5.1 passthrough, Dolby TrueHD Downmix, Dolby+ Passthrough and DTS-HD Master Audio passthrough.

ziomek00

New member
Przepuszcza pełny sygnał do zewnętrznego urządzenia dekodującego, np. ampli lub telewizora. Na forum playera goście piszą, że jest: Dolby AC3 5.1 stereo downmix, Dolby AC3 5.1 passthrough, DTS 5.1 passthrough, Dolby TrueHD Downmix, Dolby+ Passthrough and DTS-HD Master Audio passthrough.

korci mnie trochę żeby go kupić :grin:
wsunie mam apli 2.1 i nie mam zamiaru go zmieniać
tylko boję się że włączę jakiś film i nie będę miał audio lub obrazu. Chyba że się mylę :)

Kirek50

Moderator
Bez reklam
tylko boję się że włączę jakiś film i nie będę miał audio lub obrazu. Chyba że się mylę :)

Jest taki problem - MKV ze skompresowanym nagłówkiem (compressed header). Ale można błyskawicznie przekonwertować. Na forum Netgeara ludziska piszą, że naciskają na firmę, żeby wreszcie zrobiła nowy firmware, więc może coś wyjdzie...

Kirek50

Moderator
Bez reklam
niestety ktoś mnie obiegł. Ale mam zamiar kupić ph a200:) dobrze robię ?

Jeżeli już to lepiej A210 - 199 dolarów, nowszy. Ale jest tu sporo wątków o playerach np. na nowym Realteku 1185. Sam użytkuję m.in. HiMedia 600A (wcześniej 300A) i uważam, że to jeden z najbardziej bezproblemowych odtwarzaczy.

Do góry