Nbox recoder+Denon1509+Bravia 40" kdl3500

Walc

New member
Witam
Parę dni temu zakupiłem dla ojca narzeczonej zestaw kina domowego:
DENON 1509/dvd1740/eltax

Do tego doszła n-ka (nbox recorder) --->zastąpiła wysłużony stary 6-letni polsat cyfrowy--

LCD Sony Bravia 40" kdl 3500 był już na stanie

Podłączyłem w/w w następujący sposób:
DVD-LCD >>> HDMI
N-LCD >>> HDMI
DVD-Amplituner >>> Coaxial
N-Amplituner >>> Spdif (optyczny)

Tak mi doradzono w sklepie (jeśli macie jakies uwagi sugestie, to bardzo proszę o ewentualne opinie jak ew. inaczej połączyć w/w). Ale ja nie o tym chciałem. Otóz przy zakupie n-ki doradzono mi połączyć ją kablem optycznym z amplitunerem tak żeby cieszyć się faktycznie dzwiękim przestrzennym. Tak zrobiłem, ale przy takim połączeniu nie mam dźwięku przez kino domowe, tylko przez lcd......(oczywiście w opcjach denona zmieniałem tryby w poszukiwaniu tego na którym ewentualnie jest dźwięk (powienien być chyba na tv....) Dlatego też póki co jestem na zwykłym połączeniu n > Amplituner poprzez czincze......i eraz dźwięk jest, ale wiem że mozna to zrobić inaczej tak żeby faktycznie wykorzystać posiadany zestaw audio.....

ps. LCD ma tylko 2 p. HDMI (brak optycznych)

Z góry dziękuję za pomoc, i ewentualne wskazówki co do ulepszenia posiadanego połączenia.

mm998

New member
Identycznie mam podłączony tyle że zestaw HK AVR 255, DVD HK 29, N-Box i Samsung LE40B650, pięknie gra po optycznym z satelity, trzeba tylko ustawić w Ampli że audio z dekodera jest po kablu optycznym :cool: powodzenia

Do góry