Naziemna TV HD w 40ZF355DG

mcbry

New member
Witam
Od conajmniej roku jestem dumnym posiadaczem 40ZF355DG. Pomimo różnych opinii o tym modelu jestem bardzo zadowolony i tak naprawdę w swoim modelu nie zauważyłem żadnych niepokojących zmian w pstaci plamek białych czy też linii. Ale nie o tym chciałem napisać. Krótko po zakupie okazało się ża moje informacje o naziemnym odbieraniu TV HD są raczej zupełnie nie wystarczające i pomimo że w telewizorze zainstalowany jest dekoder DVB-T nie oznacza że od razu będę mógł odbierać programy w HD. Znaczy odbieram ale tylko dzwięk. Dzwoniłem do serwisu centralnego o karty rozszerzające możliwości dekodera bo jak wyczytałem żadne dostępne nie pasują, to potwierdzili na razie te modele pomimo wolnego gniazda nie mają możliwości współpracy z istniejącymi modelami kart. Jednocześnie zaznaczyli że prace trwają. Minął już rok a nic o takich kartach ze strony Toshiby nie słyszałem. Może komuś obiło się to i owo o uszy. Z tego co widzę nowe modele mają już nowsze dekodery wioęc trochę sie obawiam że potraktują ten temat po macoszemu,
Pozdrawiam Wszystkich

Do góry