Następca TX-P50S20E

marcinekmm

New member
Witam,

Dużo czytam ale oprócz zawrotu głowy od nadmiaru informacji i opinii póki co muszę w końcu wybrać się do najbliższego sklepu aby szczęśliwie i w praktyce znaleźć następcę Panasonica którego używałem (tylko) 5 lat (!) i który niestety odmówił mi posłuszeństwa z powodu awarii modułu Y-SUS.
Brak używanych części zamiennych oraz ceny zaporowe tych nowych z serwisu Panasonica zmusiły mnie do refleksji nad kwestią zakupu nowego telewizora.

Czy ktoś z Was pomógłby / doradziłby mi co wartego jest obejrzenia w marketach? Niestety budżet dość skromny w granicach 2500-3000 musi starczyć gdyż na tę chwilę mam inne priorytety dotyczące wydatków... Na które modele obecnie warto zwrócić uwagę?
Z Panasonica byłem baaardzo zadowolony jeżeli chodzi o jakość generowanego obrazu. Czy szukać czegoś innego (LG, Samsung, itd...) czy jednak Panasonic po wycofaniu z produkcji plazm zaoferuje mi coś równie fajnego jak poprzednia plazma S20E za wspomnianą cenę?

Nie zależy mi na bajerach ale przede wszystkim na jak najlepszej jakości obrazu/matrycy. Dysponuję sygnałem z dekodera nc+ (kanały HD) oraz z PS3 z której zapuszczałem firmy w Blue-Ray. Są jakieś szanse na zakup czegoś sensownego?

Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Pzdr
Marcin

marcinekmm

New member
Wobec powyższych sugestii pozostaje mi chyba rzucić monetą oraz wybrać się do marketu na oględziny :)
Mam nadzieję, że na coś się w końcu zdecyduję...

Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
Marcin

marcinekmm

New member
A ja zapytam jeszcze dość przewrotnie; który z powyższych typów przynajmniej teoretycznie popracuje najdłużej bezawaryjnie? Przyznam, iż lekko rozczarowałem się swoim "Panasem" jeżeli chodzi o jego żywotność zaledwie 5 lat. Może to przypadek, ale mój przykład dał mi dużo do myślenia pod kątem inwestycji w tzw. jakość i markę... Te czasy kiedy płacąc więcej za dany sprzęt oczekiwało się czegoś więcej ale to już chyba minęło bezpowrotnie :???:

marcinekmm

New member
Na 90% to moduł Y-SUS; jutro będę wiedział jaki dokładnie symbol ma ten moduł ale pewności nie ma czy to będzie to, czy nie coś innego jak płyta główna, itd. Objaw to 10 mrugnięć diody i TV nie odpala. Przytrzymanie klawisza POWER pomagało uruchomić TV, ale do czasu...
Ale dzięki za namiary; niestety dotychczasowi magicy odmawiają naprawy telewizora z uwagi na brak części albo... na brak umiejętności (?) w typowaniu problemu.

Do góry