Najlepszy TV do 45 cali z tego roku

ernet

Active member
Bez reklam
Nie wierzę ,że pytam :) ale proszę o wskazówkę. Priorytet - obraz i najnowsza wersja SMART ( nie do internetu :) lecz działający Youtube oraz najnowsza wersja SMART
EDIT: do 43" [/B], Czy kupię coś lepszego Samsunga w cenie do 2.000zł niż UE43MU6172 czy UE43MU6102 - jaka jest różnica ? TV kupić dla mojej kobiety, więc nie mogę dać plamy :)

Ostatnia edycja:

adam80

Member
6172 ma tuner satelitarny, mam 50 cali 6102 i jest OK. Youtube działa dobrze z aplikacji, jak i z poziomu przeglądarki internetowej.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To prostu wybór i nazywa się TCL 43P 60 za 1850 zł z extra wyposażeniem.
- obraz
- czerń
- podświetlenie
- aplikacje
- multimedia
- obsługa głosowa
- wirtualna myszka
- Android 17
- MxPlayer
- Terrarium
- szczotkowane aluminium

ernet

Active member
Bez reklam
Dzięki za odpowiedzi... popatrzyłem i wybór padła na Smsunga UE43MU6172 . Pewnie też przez sentyment.. :)

ernet

Active member
Bez reklam
6172 ma tuner satelitarny, mam 50 cali 6102 i jest OK. Youtube działa dobrze z aplikacji, jak i z poziomu przeglądarki internetowej.

Hm, poustawiałem obraz według moich preferencji, ale..brakuje mu ewidentnie ostrości ( zródło HD,dekoder Nc+ / ustswienie ostrości w TV -prawie na maxa) a dodatkowo wygląda, jakby obraz był za lekką " mgiełką ". Też coś takiego zauważyłeś ? Śnieg w górach jest ewidentnie za szary. Może coś w ustawieniach Gamma ? Krótko mówiąc brakuje obrazowi "czystej bieli ". Jakieś sugestie ? Pytanie też do wszystkich

Ostatnia edycja:

adam80

Member
Czy przypadkiem twój egzemplarz nie jest na matrycy IPS ? Mój jest na VA i jest rewelacyjny (a miałem już trochę telewizorów), i oglądam 50 cali z 1,2 metra.

Ostatnia edycja:

ernet

Active member
Bez reklam
Czy przypadkiem twój egzemplarz nie jest na matrycy IPS ? Mój jest na VA i jest rewelacyjny (a miałem już trochę telewizorów), i oglądam 50 cali z 1,2 metra.

A jak to można sprawdzić teraz albo przy zakupie ? I czy w modelach 43 cali w ogóle takie -VA-występują ?

ernet

Active member
Bez reklam
tu o tym pisałem: http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/135686-samsung-ue55mu6102-2.html#post1423188 przy 55calach pisali że jest loteria, więc z 43 calami może jest tak samo.

Poczytałem... na kątach mi nie zależy.Na czerni do końca też nie - choć w moim przypadku nie narzekam. Tylko ta ostrość i biała biel :) Jeszcze się pobawię ustawiniami. O, dobra . A teraz muszę się do czegoś przyznać... na co dzień oglądam Samsung 65 " KS 8000, a tylko czasami na tym TV , o którym tu piszę... i może dlatego takie mam wrażenia.

EDIT: Trochę za zbyt emocjonalnie podszedłem do tematu :-( Im więcej "bawię" się ustawieniami, tym lepiej. Właściwie już jest dobrze ! Zaskakujące, jak tak tani TV może tak grać. Ale jeszcze jedno pytanie. Co to za ustawienia w obrazie " Gamma BT.1886" ?
I czy ten model "upskaluje sygnał do " niby4K" ?

Ostatnia edycja:
Do góry