a tak poza tym, to forum jest po to, by pomagać i rozwiązywać problemy, wymieniać się wiedzą itd itp...nie sępie...nie wiem tyko czy to ma sens...bo obraz z ustawień fabrycznych jest całkiem niezły.
A może na maila za 9,99 pln :hihi::hihi::hihiKupujesz TV za kilkanaście tysięcy i sępisz na profesjonalną kalibrację ???
Zamów do domu specjalistę ze sprzętem i Ci ustawi TV pod Twoje warunki domowe.
a tak poza tym, to forum jest po to, by pomagać i rozwiązywać problemy, wymieniać się wiedzą itd itp...
Witam, stałem się szczęśliwym posiadaczem TV Samsung 75Q95TA (wyczytałem na tym forum, że to słaby TV, dla mnie jest ok). Posiada ktoś dane jak go najlepiej ustawić? Chyba , że ustawienia fabryczne są już optymalne? Będę wdzięczny za jakieś wskazówki...
Dziękuję, dzisiaj się pobawię tymi ustawieniami i dam znać co i jakSprawdź ustawienia z modelu Q90T.
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q90t-qled/settings
Tylko jak koledzy wspominali, przy tak zasobnym portfelu z ciekawości zamówiłbym kalibrację.
Zapytam czy używasz może gniazdo CI (do telewizji kablowej) ?
Jak w domowych warunkach ten model wypada z odbiciami ?
W pełni podzielam ten pogląd![]()
![]()
Kolego jak ci pasują ustawienia fabryczne to zostaw. Ja mam q80T filmy oglądam na filmmaker mode a inne jak programy informacyjne na standard. Mi takie ustawienia pasują. Na pewno nie baw się w kalibrację poprzez meila. Ludzie wysyłają gotowe ustawienia i każą sobie płacić. Porażka.Ustawiam, ustawiam i w zasadzie ustawienia fabryczne sa najsensowniejsze ? Chyba, że okulary powinienem zmienić![]()