Nagrywanie z n-boxa

Gucio50

New member
Bez reklam
zawrat2 napisał:
... czy z n-boxa można nagrywać na DVD Recorder przez złącze Euro,gdy N-box jest połączony z LCD za pomocą HDMI.

Nie, a właściwie tak :confused:
Połączenie możesz mieć. Tylko w trakcie nagrania nBox MUSI wysyłać sygnał na złącze EURO w rozdzielczosci SD.

Tak więc na ekrania LCD nie zobaczysz NIC, chyba że tak jak ja, podczas nagrywania włączysz przez drugi kabel EURO podglad z nagrywarki.

Draco22

New member
Połączenia

Gucio50 napisał:
Nie, a właściwie tak :confused:
Połączenie możesz mieć. Tylko w trakcie nagrania nBox MUSI wysyłać sygnał na złącze EURO w rozdzielczosci SD.

Tak więc na ekrania LCD nie zobaczysz NIC, chyba że tak jak ja, podczas nagrywania włączysz przez drugi kabel EURO podglad z nagrywarki.

Witaj, czy możesz dokładniej wyjasnic te podłączenia? a co z komponentem?a w trakcie nagrywania mozna ogladac inny program? Pozdrawiam.

AWGUST72

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak jak napisał GUCIO .Z n-boxa mozna nagrywac jedynie sygnał SD poprzez euro. Aby było to możliwe na n-boxie musiz przucuskiem RES ustawić SD1/SD2 lub SD3 (Sd2 oferuje najlepsza jakośc) W tym momencie sygnał przestaje byc nadawany poprzez złącze component i hdmi -więc nic nie będziesz i tak widział na tv po tych dwóch złączach

Niestety , tak to jest brzydko mówiąc spier......e że albo euro albo component/hdmi.Innej opcji nie ma

POZDRO!

Ostatnia edycja:

AWGUST72

Klub HDTV.com.pl
VIP
mensir67pl napisał:
a nie mozna nagrywac "live" to co widzimy (ogladamy ) na tv

po wyjsciach z TV

?

Rozumiem że chodzi o układ n-box (do) tv (do) nagrywarki ? Prawde mówiąc nie próbowałem ale nie wiem tez czy jest sens i czy coś zmienia.No i oczywiście czy w ogle tak mozna Ponadto duże znaczenie będzie miało to jaki kto ma telewizor i czy obraz puszczony poprzez jego wszystkie "scalaki " będzie przynajmniej taki sam jak puszczony bezposrednio z n-boxa

Ostatnia edycja:

Draco22

New member
N-box-do nagrywarka z nagrywarki do tv?

Witam, właśnei o to chodzi czy jest taka mozliwość? aby polączyć najpierw nagrywarkę z n-box za pomocą kabla koncetrycznego i póżniej z nagrywarki przesłać sygnał do tv po kablu HDMI?Czy n-box to puści? i jak bedzie jakość?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

maryś

Member
Witam.
No tak. Polityka ITI idzie w kierunku - jak chcesz nagrywać to
kup nbox recorder.
Zresztą uważam, że jest to po części uzasadnione.
Nagrywarki HD DVD i Blu-ray to inna sprawa.
Jeszcze nie teraz.
Do tego dochodzi ochrona HDCP.
No cóż, ale co zrobić kiedy chcemy nawet materiał HD z N-ki
nagrać na zewnętrznym urządzeniu w jakości SD.
Praktycznie pozostaje złącze EURO.
Jednak chciałem zapytać.
W nbox jest aktywne albo Euro albo HDMI/Component.
Nie mam nbox, ale się nad tym zastanawiam.
Jeśli połączymy nbox z TV poprzez HDMI to może możnaby
zastosować kabel Component/Euro do połączenia nbox
z zewnętrzną nagrywarką DVD ?
Jednak połączenie to musiałoby działać : WYJŚCIE-Component, WEJŚCIE-Euro, ale czy tak jest ?

Do góry