Na jakie tv teraz zwracać uwagę ?

rejestr123

New member
Wracam do tematu po paru latach bo zamierzam wymienić swoją wysłużoną już plazmę panasonica i tym razem chcę skupić się na czymś dużo lepszym, tylko nie jestem w temacie a są teraz oprócz plazm, LCD, LED, telewizory 3D. Pierwsze podstawowe pytanie to jesli chodzi o jakość filmow i tv HD to którym typem tv powinienem obecnie zacząć się interesować ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
można opisać elaborat na co trzeba zwracać uwagę. Łatwiej podaj jakie masz warunki i potrzeby ?

rejestr123

New member
Ok, zatem podaję swoje warunki i upodobania i z góry dzięki za pomoc

Odległość od ekranu: 2,5 - 3
Jak słońce świeci w pokoju: słabo od wschodu
Jak duży jest pokój około- ok 3,5mx5m
Preferowana technologia- najlepsza z obecnie możliwych
Jaki masz obecnie telewizor- PANASONIC TH42PV80
Jakie programy najczęściej oglądasz- SPort, filmy, gry
Oglądasz w dzień czy wieczorem- dzień i wieczór
Preferowana wielkość telewizora 46-52
Preferowana marka -
Czego nie lubisz w telewizorach - smużenia przy oglądaniu meczów
jakie urządzenia będą podłączone - N tv + player popcorn A210 + Playstation
Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń - 99/1 Siedzisz na wprost czy również z katów bocznych - na wprost
Telewizor ma mieć wi-fi- obojętnie
Ma czytać przez USB filmy- nie musi mam playera
Jakimi złączami i co chcesz podłączyć - HDMI od amplitunera
Ile masz kanałów HD - kilkanaście
Ile godzin dziennie ma grać telewizor- 8
Ile osób zasiada przed telewizorem - 1-3
Ma stać czy wisieć - stać a w przyszłości wisiec
Jak długo TV powinien służyć - kilka lat, raczej niedługo
Jaka klasa cenowa- od 4 do 7 tys.

pigul81

New member
ja zmieniam samsung le40b650 na panas 50vt20 :), nie wiem czy to tv doskonały- bo takich nie ma :), ale z tego co widziałem jak i czytałem to raczej obecnie jednej z najlepszych TV, w poniedziałek powinienem go mieć więc mogę podzielić się wrażeniami :)

rejestr123

New member
No jasne, każda opinia jest ważna, porównywałeś tego panasa do innych tv ? czy wybrałeś na bazie samych opinii bo ja też za pierwszym razem wybrałem w teorii najlepszy w tej kasie cenowej wtedy tv ale jednak nie ma jak porównać i przy wyższy kwotach, tak jak teraz i ja szykuję to zbieram opinie i na końcu i tak jakoś będzie trzeba porównać tv...

patrzę panas design już trochę poprawił w nowych tv, także pozdrawiam i czekam na opinię

Marcin2000

New member
Bez reklam
może zamów sobie prezentację kilku interesujących Ciebie modeli w swoim domu o ile wiem jest taka możliwość zorganizowania czegoś takiego. Wtedy porównasz i zdecydujesz.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
do takich potrzeb najlepsza będzie prezentacja w Twoim domu. Bo i uwarunkowania masz np. odległość wątpliwa do wielkości 52" przy sygnałach SD.
Do prezentacji poproś model o dobrym skalowaniu to się przekonasz i z pewnością wybierzesz odpowiedni do swoich potrzeb:
Sharp 52 LE 820
Toshiba 46wl786
Samsung 46C8000
Panasonic 50V20

Do góry