n tv a 5.1

witusb24

New member
mam najzwyklejszy dekoder n(ten biały) podłączony do ampli onkyo htr 538 kablem hdmi ale na kanałach hd nie mam dźwięku 5.1 ampli czyta tylko 2.0.x box 360 podłączony w ten sposób działa prawidłowo i mam 5.1.czy podłączenie kablem optycznym dodatkowo dekodera z ampli rozwiąże problem?czy po prostu te białe dekodery nie maja 5.1?a może inne rozwiązanie?

JackS.

New member
Bez reklam
mam najzwyklejszy dekoder n(ten biały) podłączony do ampli onkyo htr 538 kablem hdmi ale na kanałach hd nie mam dźwięku 5.1 ampli czyta tylko 2.0.x box 360 podłączony w ten sposób działa prawidłowo i mam 5.1.czy podłączenie kablem optycznym dodatkowo dekodera z ampli rozwiąże problem?czy po prostu te białe dekodery nie maja 5.1?a może inne rozwiązanie?
Mają, tylko musisz trafić na audycję, w której idzie akurat emisja w tym formacie. No i musisz nboxa ustawić tak, aby wysyłał ten format. W setup / Ustawienia/ Dolby Digital musisz mieć ustawienie TAK.

Najłatwiej trafisz na DD5.1 na TVP HD. Tylko pamiętaj, aby klawiszem OPT pilota ustawić na tym kanale fonię na "mis", a nie na "DD".

Do góry