n-ka do sypialni

bukowski

New member
witam
mam telewizje n w salonie w nowym mieszkaniu i wszystko śmiga super.
jednak żona lubi zasypiać przy telewizorku włączonym w sypialni i pytanko do speców - jak "przenieść" sygnał do drugiego pokoju?

a konkretnie, czy można wykorzystać okablowanie założone oryginalnie w mieszkaniu pod kablówkę (której pewnie nie zobaczymy przez dlugi czas na nowym osiedlu).
czy mozna jakos wyprowadzic równolegle do HDMI sygnal z dekodera i wpuścić go w przewody antentowe do kablówki ? nie wiem czy taka opcja w ogole jest możliwa, ale totalnie sie nie znam na takich sprawaach, wybaczcie i wytłumaczcie w prostych słowach co mam zrobić ????

PS. jakość obrazu w sypialni nie ma znaczenia, na razie i tak bedziemy jechali na starym 15-letnim telewizorku.

gabor2

New member
Witam,
mialem ten sam problem. Zakupilem za 140 zl sender firmy vivanco. Teraz mogę oglądać wszystko w sypialni.
Pozdrawiam

Romanesku

New member
Mam ten sam problem, z nka nie działa do końca videosender.W dekoderze można wybrac tylko jedno wyjscie sygnału.Ja mam w salonie nke połączoną z tv przez hdmi i jak bym zapiął sender przez euro to przed oglądaniem w sypialni musiałbym za kazdym razem biegac do dekodera i przełaczac wyjście.Może kiedys zmienia oprpogramowanie i będzie to mozliwe.
Może ktoś znalazł sposób na podłączenie nki do tv w salonie przez hdmi lub komponent oraz podłącznie drugiego tv w dodatku też hd ready w sypialni. Może istnieje rozgałężnik do komponentu i można podłączyc videosedner oraz tv.Super by było jak by był videosender hd.

Ostatnia edycja:
Do góry