Muszka pod matrycą

Mefjux

New member
Wlazła mi muszka owocówka pod matryce w modelu sony kdl-55w829b. Zajmuje jakieś 3 pixele, prawdopodobnie wlazła z boku bo widać dziurki i światło matrycy lub tylną wentylacją ale raczej matryce powinny być szczelne :/ Po cichu mam nadzieję że uschnie i spadnie jak popukam ale czuję że tak sie nie stanie. Powinienem to reklamować?

slawko_23

New member
Bez reklam
A może to piksele, sub piksele? Ściema z muszkatołowa czy ich obchodami pochodzi z serwisów samsunga. Tu pewnie jest to subpiksel.

Mefjux

New member
Może i pixel ale widać takie polprzezroczyste cienie obok jak skrzydła a po ekranie często mi chodzą muszki

Mefjux

New member
tak to wygląda

Attachments

• pix.JPG
    pix.JPG
    102,1 KB · Wyś: 353
Ostatnia edycja:

John_Lenon

New member
jednak to nie piksel, faktycznie coś tam jest, możesz poczekać, może zniknie, a jak nie to należy reklamować, nieszczelny panel to także wada produktu.

Caparzo

New member
Bez reklam
Taki sam problem opisywałem... Poszukaj tematu w serwisie "wypalone pixele". Popisali ludzie co może być

Mefjux

New member
1,5 roku później...
Dziś zauważyłem kolejny martwy pixel obok starego, włączyłem na yt pixel fixer i po chwili mrygania pixel uciekł poza ekran a dokładnie była to muszka ziemiórka żyjąca w ziemi doniczkowej ;D ten pierwszy martwy pixel to też z pewnością muszka tylko niestety martwa i jej zwłoki pozostaną tam na wieki ;] nie chce bawić się w reklamacje bo jeszcze może być gorzej jak mi porozkręcają ale trochę to śmieszne żeby muszki wchodziły za matryce
poczytałem trochę o tym i w telewizorach sony to norma z muszkami, jedyne rozwiązanie to wywalić wszystkie kwiaty z domu lub kupić tv innej marki ;) mój ostatni sony

Ostatnia edycja:

Mefjux

New member
w 3 samsungach z niskiej półki nigdy nic takiego nie miałem
odwołuję xD właśnie na monitorze miałem tego małego gryzącego skubańca co teraz plaga jest, doskonale sprawdzają się te deadpixel fixery jak szybko mrygają kolory to odrazu kieruje sie w strone ramki i wychodzi
myślę że moje wpisy się komuś przydadzą ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Czyli się potwierdza, że nie tylko Sony.
Może są teraz bardziej ciekawe co jest w środku - stąd taka inwazja...

Do góry