Multiroom standard NC+

lus

New member
Witam, zamówiłem zestaw od NC+. Turbobox+ i 2 dekodery dodatkowe do Multiroom. Jak będzie je najtaniej podłączyć? Nie mam żadnej sieci w domu, mam internet radiowy. Będę potrzebował 3 sztuki TP-Link TL-WR702N + jakiś router? Jaki router będzie w miarę tani i będzie spisywał się bez problemów? Czy może jakieś inne AP proponujecie?
I mam 2 pytanie dotyczące samej anteny, co będzie lepszym rozwiązaniem, KONWERTER Twin 0,2 dB GOLDEN INTERSTAR czy wystarczy rozdzielacz sygnału tv, który byłby w domu. Pozdrawiam

bazily

New member
1. Internet radiowy - prosto z anteny do kompa czy przez jakiś modem?
2. Nie masz sieci w domu - czy coś stoi na przeszkodzie abyś położył przewody między dekoderami?? - jeśli nie to jakikolwiek router i do niego kablami spinasz każdy bedkoder.
3.Jeżeli nie możesz położyć kabli to rozwiązanie które dałeś w przykładzie, będzie dosyć tanie.

Do działania multiroomu nie potrzebny jest internet. tylko jakakolwiek infrastruktura sieciowa. zwykły switch 4-ro portowy wystarczy

4. Konwerterr Twin nie wystarczy - żeby korzystać z funkcji turboboxa, jego samego trzeba podłączyć do twina (turbobox ma dwie głowice) - wtedy potrzebujesz konwerter Quad (nie napisałeś jakie dwa dodatkowe tunery wziłąłeś)
5. nie wiem co masz na myśli pisząc "rozdzielacz sygnału tv" - jeżeli nie jest to multiswith to nie ma innego sprzętu, który jest w stanie podzielić sygnał z konwertera z jednym (dwoma) wyjściami na więcej dekoderów

zobacz tutaj jeszcze
Jak podłączyć Multiroom Standard HD?

PZDR :)

Ostatnia edycja:

lus

New member
1. Internet radiowy prosto do kompa.
2. Nie ma opcji żeby ciągnąc kable.
3. Opcja TP-LINK TL-WR740N + TP-Link TL-WR702N (3 sztuki, przy każdym dekoderze)
I będzie to hulało bez problemów?
4. Rozumiem o co chodzi, mam 2 talerze więc ogarnę to na 3 dekodery i będzie ok.
5. Takie coś istnieje avteam.pl/sklep/uchwyty-i-maszty-antenowe/456-uchwyt-kominowy.html

Dzięki za odpowiedź, pozdro

bazily

New member
1 i 2 wiadomo.
3. Będzie hulało
4. tylko w obydwu załóż twiny. jeden do turbo, drugi do dwóch klientów
5. że istnieje rozdzielacz sygnału TV to wiem - teraz też wiem jaki masz Ty rozdzielacz - za pomocą tego możesz rozdzielić tylko sygnały z anten naziemnych, radiowych itd - NIE podzielisz tym sygnału z konwertera sat na kilka odbiorników (tzn podzielisz, ale tylko na dwa i będzie to działało wtedy gdy oba dekodery będą "oglądały" kanały z transpondera o takich samych polaryzacjach - w praktyce nieprzydatne)
Jedynie multiswitch, ewentualnie w przypadkach kiedy jest jeden (dwa) kable od anteny sat a nie można położyć więcej to można jeszcze skorzystać z konwertera unicable (boxy ADB obsługują takie konwertery)

PZDR :)

sylvocompany

New member
Witam.

POMOCY

3. Opcja TP-LINK TL-WR740N + TP-Link TL-WR702N (3 sztuki, przy każdym dekoderze)

od kilku dni walczę z połączeniem tych mini ruterków
i nic nie zdziałałem.
Prosił bym o opis ustawień aby zadziałały mi w końcu dekodery normalnie a nie co kilka godzin (czerwony czerwony 73738).
Multiroom standart.
Brak dostępu no internetu(jest wi-fi ale nie moje więc nie chem mieszać)-więc opcja nr"3" jest jak najbardziej odpowiednia dla mnie tylko nie wiem jak je skonfigurować .
Pragnę to tylko w końcu spiąć w całość jeśli jest to możliwe.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc

Do góry